BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ANADOLU AJANSI'NA KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ANADOLU AJANSI'NA KONUŞTU

“GAZZE’DE YAŞANANLAR ARTIK SAVAŞ OLMAKTAN ÇIKIP KATLİAMA DÖNÜŞTÜ"

 

 

Başbakan Ünal Üstel Anadolu Ajansı'na konuştu. Başbakan Ünal Üstel, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı defalarca ateşkes çağrısında bulunduklarını belirterek, “Gazze’de yaşananlar artık savaş olmaktan çıkıp bir katliama dönüştüğünü vurguladı. 

Başbakan Üstel, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik bir ayı geçen saldırıları ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

 

"BM VE AB KAYITSIZ KALIYOR"

 

İsrail'in, Gazze kentini bombalayarak savaş ile alakası olmayan sivilleri katlettiğini söyleyen Başbakan Ünal Üstel, İsrail'in savaş hukuku ve ahlakına uymadığını vurguladı. KKTC'nin defalarca taraflara ateşkes çağrısında bulunduğunu hatırlatan Başbakan  Üstel, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kamuoyunun barış çağrılarına duyarsız kaldığını ve İsrail'in katliamlarını izlemekle yetindiğini savundu.

Başbakan Ünal Üstel, BM'yi ve Avrupa Birliği'ni (AB) Gazze'deki İsrail saldırganlığına kayıtsız kalmakla eleştirerek şunları dile getirdi: "Gazze'de yaşananlar artık savaş olmaktan çıkıp bir katliama dönüştü. Bu tamamen bir cinayete dönüştü. Burada hem BM hem de AB oturmuşlar İsrail'in katliamlarını izliyorlar. Tabii biz Gazze'de yaşananlara uzak bir ülke değiliz. 1963'ten 1974'e kadar Kıbrıs Türklerine yönelik katliamlar yaşandı. Bizim avantajımız arkamızda ana vatanımız ve garantörümüz Türkiye Cumhuriyeti vardı. Filistinliler için böyle bir durum olmaması, onlar katliama uğrarken dünyanın seyirci kalmasına sebep oluyor” dedi. 

 

"BM ASLİ VAZİFESİNE DÖNMELİ"

 

Başbakan Ünal Üstel, Gazze'de İsrail'in saldırganlığına karşı BM'nin ateşkes çağrısı yapamamasını eleştirerek BM'nin asli vazifesinin, dünya genelinde barışı sağlamak, savaşan tarafları uzlaştırmak olduğunu vurguladı.

BM'nin asli görevi dururken tali konularla uğraştığını anlatan Başbakan Ünal Üstel, "BM asli vazifesine dönmeli ve bunu bir an önce yapmalı. Gazze'de ateşkesi sağlamalılar." diye konuştu. İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarının savaş suçu olduğunu dile getiren Başbakan  Üstel, hekim, sağlık çalışanı ve hastanede tedavi gören masumların katledilmesini kimsenin mazur göremeyeceğini vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel, KKTC'nin ilk günden beri ateşkes ile barış çağrısı yaptığını ve aynı zamanda İsrail'in saldırgan tutumunu kınayarak protesto ettiğini kaydederek "İsrail'in Gazze'ye saldırılarının bir an önce son bulmasını diliyorum" diye konuştu.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 8, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627
Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

 

Başbakan Üstel şunları vurguladı:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), Lübnan ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlandırma Anlaşması (MEB), KKTC’nin MEB’ini ihlal etmektedir ve KKTC Hükümeti olarak bu anlaşmayı reddediyoruz.”

 

Devamını oku
28
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

Başbakan Ünal Üstel, Namık Kemal Lisesi’nde yürütülen tadilat ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen projenin yalnızca bir bina yenilemesi değil, Kıbrıs Türk halkının eğitim mirasına sahip çıkma iradesi olduğunu vurguladı. Üstel, öğrencilerin güvenli, çağdaş ve güçlü bir eğitim ortamında öğrenim görmesinin hükümetin en temel önceliklerinden biri olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

 

 

Devamını oku
2930
12345
Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türk kadınlarına tanınan seçme ve seçilme hakkı, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm dünyadaki demokratikleşme süreçleri ve kadınlar için çığır açıcı bir reformdur.

 

Devamını oku
6
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirerek hem güncel ekonomik gelişmeleri hem de Ankara temaslarının sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya bölgedeki birçok kurum ve örgütün temsilcileri katıldı.

 

Devamını oku
7
Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in açıklaması şöyle;

 

 

Devamını oku
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234