BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV ALAN GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI PERSONELE TAKDİR BELGELERİNİ TAKDİM ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV ALAN GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI PERSONELE TAKDİR BELGELERİNİ TAKDİM ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV ALAN GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI PERSONELE TAKDİR BELGELERİNİ TAKDİM ETTİ 

Taktim töreninde konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel, konuşmasında 6 Şubatta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet dilerken ailelerine ise başsağlığı diledi.

Deprem felaketinde KKTC'nin askeriyle, polisiyle, itfaiyesiyle ve Sivil Savunma Teşkilatıyla birlikte anavatan Türkiye’nin yanında olunduğunu, gereken her türlü desteğin verildiğini ve verilmeye devam edeceğini belirten Başbakan Üstel, "Anavatanımızın yaşadığı acı bizim acımız, yaşadıkları üzüntü bizim üzüntümüzdür" dedi.

Yaşanan deprem felaketiyle birlikte anavatan Türkiye’de yaklaşık 50.000 e yakın kişinin hayatını kaybettiğini, bu büyük acının KKTC olarak anavatan Türkiye ile birlikte paylaşıldığını ifade etti.

Deprem bölgesinde görev alan ekiblerle ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Ünal Üstel, 142 askeri personelin, 25 polisin ve 20 itfaiye personelinin görev aldığını aktardı.

Başbakan Ünal Üstel, yaşanan deprem felaketinde görev alan asker, polis ve itfaiye personeline teşekkür ederken, "Deprem bölgesinde görev yapan birbirinden değerli tüm personele ülkem adına yürekten teşekkür ederim" dedi.

Anavatan Türkiye'de yaşanan bu felaketten ders çıkarılması gerektiğini de ifade eden Başbakan Ünal Üstel, " Bu düşünceyle mecliste çalışmalar yapıyoruz. Hükümet olarak hedefimiz ülkemizi doğal afetlere karşı hazır hale getirmektir" dedi.

Başbakan Ünal Üstel, " Bizim gaylemiz KKTC'dir. Ülkemizin insanlarıdır, insanlarımızın yarınlarını garanti altına almaktır" dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 7, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
456

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“HÜKÜMETİN İSTİKRARLI DURUŞU VE ANAVATAN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İMZALANAN MALİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇERÇEVESİNDE UZUN ZAMAN ÖZLENEN YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİ”

Devamını oku
78910
11121314

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, “BİRLİKTE ÜRETİYORUZ" ETKİNLİĞİNE KATILDI…

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE KARŞI VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ”

Devamını oku
15

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

Devamını oku
1617

Üstel: “KKTC’nin TDT Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı düzeyinde temsili dış politikamızın başarısıdır

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilmesinin, hükümetin Türkiye’nin desteğiyle son dört yılda yürüttüğü aktif, kararlı ve vizyoner dış politikanın sonucu olduğunu belirtti.

Devamını oku
18192021222324
25262728293031
1234567