BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KATILDIĞI BALKANTÜRKSİAD TOPLANTISINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KATILDIĞI BALKANTÜRKSİAD TOPLANTISINDA KONUŞTU

Başbakan Ünal Üstel katıldığı BALKAN TÜRKSİAD toplantısında konuştu.

"KIBRIS TÜRK HALKI 1950'LERDEN BERİ VAROLUŞ MÜCADELESİ VERİYOR"

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR

Başbakan Ünal Üstel, 20 Temmuz 1974'ten itibaren Kıbrıs Türkünün ekonomi, sosyal yaşantı ve altyapı zenginlikleriyle bugünlere gelmesini fedakar ve cefakar iş insanlarına borçlu olduğunu belirterek, "Biz bugün buralarda sesimizi duyurabiliyorsak yine en büyük destekçimiz Türkiye Cumhuriyeti." dedi.

Üstel, Kıbrıs Türk halkının 1950'lerden beri varoluş mücadelesi verdiğini söyledi.

KKTC'nin 1974'teki Barış Harekatı ile özgürlüğüne kavuştuğunu belirten Üstel, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ı andı.

Üstel, iş insanı Salih Kayım ve ailesine Kıbrıs'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Rumların ve Yunanlıların ne olduğunu en iyi tanıyan bizim iş insanlarımızdır. Her gittikleri tanıtım fuarlarında Rumların ve Yunanlıların baskısını gördüler ama hiçbir zaman korkmadılar, yılmadılar. Dünyanın her yerine gittiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıttılar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ne yaptıklarını kahramanca sergilediler. 20 Temmuz 1974'ten itibaren Kıbrıs Türkü gerek ekonomisiyle, gerek sosyal yaşantısıyla gerekse altyapı zenginlikleriyle bugünlere geldiyse fedakar ve cefakar iş insanlarıyladır. Bugün buralarda sesimizi duyurabiliyorsak yine en büyük destekçimiz Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımız. Görüyorsunuz (Filistin'de), çocukları yakıyorlar, kadınları bombalar altında öldürüyorlar ama dünya nerede? Duyarsız. Biz o günleri geçirdik, bugünlere geldik. Bundan sonrası bizim için hep ileridir."

TURİZM LOKOMATİF SEKTÖR

Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin lokomotif sektörünün turizm olduğuna dikkati çekerek, "(KKTC) Ayrıca bir eğitim adası bunun yanında her geçen gün büyüyen inşaat sektörü. Tarımı, hayvancılığı, doğası ve kültürüyle bütünleşen bir ada." diye konuştu

Print
Yayınlanma tarihi: May 30, 2025,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AP BAŞKANININ TERÖRÜ ÖVMESİ AÇIK BİR SKANDAL VE AKIL TUTULMASIDIR”

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın Kıbrıs Türk halkının hafızasında şiddet ve acıyla yer etmiş EOKA’ya ilişkin övgü dolu ifadelerine sert tepki gösterdi. Üstel, açıklamasında söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu ve tarihsel gerçekleri çarpıttığını vurguladı.

Devamını oku
20

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “SÖZ KONUSU OLAN KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞIDIR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başbakan Ünal Üstel, son günlerde Kıbrıs Türk halkına yönelik tehdit içeren söylem ve gelişmelere dikkat çekerek, bu tablo karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Devamını oku
2122

HÜKÜMETTEN EKONOMİYE CAN VERECEK MİLYARLARCA LİRALIK DESTEK

Başbakan Ünal Üstel, istihdamdan tarıma, hayvancılıktan sanayiye kadar birçok alanda üretimi artırmayı, çalışanı korumayı ve ekonomiyi büyütmeyi hedefleyen kapsamlı adımları kamuoyuyla paylaştı.

Devamını oku
232425

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “1821’DEN 1963’E UZANAN ZİHNİYET AYNI ZİHNİYETTİR”

Başbakan Ünal Üstel, Rum yönetimi Başkanı Hristotudilis'in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Devamını oku
26

Üstel: "Sporun birleştirici ve tanıtıcı gücüne inanıyoruz.”

KKTC’de düzenlenecek Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası öncesi sporculardan oluşan heyet, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Devamını oku
27

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI SÜREN GİRNE-ÇATALKÖY YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR, HAZİRAN ORTASINDA TAMAMLANACAK”

Devamını oku
2829
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

 

"ANAVATAN TÜRKİYE'NİN VE TÜRK ASKERİNİN ADADAN AYRILMASI HAYAL DAHİ EDİLEMEZ”

 

Devamını oku
303112345