BAŞBAKAN ERSAN SANER MUSİAD KKTC ŞUBESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER MUSİAD KKTC ŞUBESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN SANER MUSİAD KKTC ŞUBESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Ersan Saner Müstakil İşadamları Derneği ( MUSİAD) nin KKTC Şubesinin açılış törenine katıldı . Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan , MUSİAD KKTC Şubesi Başkanı Ramazan Gündoğdu ve MUSİAD üyeleri ile davetliler katıldı.

KKTC Başbakanı Ersan Saner törende yaptığı konuşmada KKTC'nin kuruluşundan itibaren ambargolar altında olduğunu ve ticaret yapma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadığını hatırlattı.

Ana vatan Türkiye ile hareket ettiklerinde bir şeylerin kazanca dönüşebildiğini dile getiren Saner, "Türkiye'nin dünyada sahip olduğu teknolojik ve ekonomik güç sayesinde, bizler de gücümüze güç katmak için canla başla çalışmaktayız. Bugün Türkiye'nin üretici gücü MÜSİAD'ın KKTC şubesini açmak için buradayız. MÜSİAD'ın gücünden de bu bağlamda faydalanmak çok önemli bir nokta olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Saner, MÜSİAD'ın 12 bin üyesi olduğuna dikkati çekerek söz konusu üyelerin yapacakları yatırımların KKTC'nin gücüne güç katacağını ifade etti.

"Atılımlarımız, MÜSİAD gibi kuruluşların katkısıyla çok daha iyi noktalara gelecek inşallah"
Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı da yeni Türkiye'nin sembolü olan MÜSİAD'ın KKTC'de temsilcilik açmasının kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

MÜSİAD KKTC Başkanı Ramazan Gündoğdu, dernek üyeleri ile iş dünyasından temsilcilerin de katıldığı programda, konuşmaların ardından MÜSİAD KKTC şubesi Lefkoşa'da açıldı.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 3, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
456

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“HÜKÜMETİN İSTİKRARLI DURUŞU VE ANAVATAN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İMZALANAN MALİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇERÇEVESİNDE UZUN ZAMAN ÖZLENEN YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİ”

Devamını oku
78910
11121314

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, “BİRLİKTE ÜRETİYORUZ" ETKİNLİĞİNE KATILDI…

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE KARŞI VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ”

Devamını oku
15

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

Devamını oku
1617

Üstel: “KKTC’nin TDT Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı düzeyinde temsili dış politikamızın başarısıdır

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilmesinin, hükümetin Türkiye’nin desteğiyle son dört yılda yürüttüğü aktif, kararlı ve vizyoner dış politikanın sonucu olduğunu belirtti.

Devamını oku
18192021222324
25262728293031
1234567