Başbakan Ünal Üstel, Binbaşı Nihat İlhan’ın masum eşi ve üç çocuğunun barbar Rumlar tarafından katledilmesinin tüm dünyaya hatırlatılması, gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
Şehit düşen evladımıza Allahtan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm Türk Ulusu’na başsağlığı, sabır ve metanet dilerim.
Başbakan Ünal Üstel, Sorunlara çözüm üretmek ve daha sağlıklı bir kamu hizmeti yaratmak için yapmayı planladıkları değişkliklere dikkat çekti.
Taşkent şehitleri şehitlikte düzenlenen törenle anıldı.
14-16 Ağustos 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 2. Aşamasının 48. Yıldönümünde Rumlar tarafından acımasızca katledilen Muratağa, Atlılar, Sandallar, Taşkent ve Baf Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.
Başbakan Ünal Üstel ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ortak basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Ünal Üstel’in yaptığı açıklama şöyle:
Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından aralıksız sürdürülen arama çalışmalarında bir insanımızın daha naaşına ulaşıldığını açıkladı.
Başbakan Üstel’in açıklaması şöyle: