Türkiye – KKTC 2022 İktisadi ve Mali Protokol hepimize hayırlı olsun. Başta Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ve ekibine, KKTC’nin gelecek planlamasında, bizlerin çabasına büyük bir ivme ve değer katacağına inandığımız protokol için halkım adına teşekkür ediyorum.
Ankara’da kendilerine gösterilen ev sahipliğine teşekkür eden Sucuoğlu, ziyaret vesilesiyle Genel Başkan Destici ile güncel konuları da değerlendirme fırsatı bulacaklarını söyledi.
Başbakan Dr.Faiz Sucuoğlu, Türkiye ile imzalanan 2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü sonrası protokolün içeriğine ilişkin BRT’ye açıklama yaptı.
BAŞBAKAN SUCUOĞLU: “PROTOKOL İLE KIBRIS TÜRK HALKININ DAHA RAHAT NEFES ALABİLMESİ İÇİN GEREKLİ İMKANLAR SAĞLANMIŞTIR”
Toplantıda, TC - KKTC İlişkileri, güncel ekonomik ve siyasi gelişmeler, enerji konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ışığında, Kıbrıs'ın önemine vurgu yapıldı.
Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...
“Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…
Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...
“Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”
Başbakan Ünal Üstel, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.
Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile gerçekleştirilen görüşmede, bu ay KKTC’de imzalanması planlanan anlaşma kapsamında KKTC’ye doğal gaz ulaştırılmasını öngören ve “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen doğal gaz boru hattı projesinde gelinen son aşama ile yürütülen çalışmalar ele alındı.
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, UWW PLAJ GÜREŞİ DÜNYA SERİSİ'NDE “EN İYİ TEKNİK” ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ÖMER ÖZYILDIRIM’I KABUL ETTİ
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Milli Takımı adına yarışarak UWW Plaj Güreşi Dünya Serisi 2. Etabı’nda erkekler kategorisinde verilen “Erkekler En İyi Teknik (Top Technique)” ödülünün sahibi olan KKTC ve Türkiye Güreş Milli Takımı sporcusu Ömer Özyıldırım ile antrenörü Celal Keleş’i kabul etti.