Başbakan Ersan Saner, ziyarette KKTC ile ilgili hemen hemen tüm konuları irdelediklerini ifade ederek, ülkenin ekonomik yönden kalkınması ve altyapı projelerini değerlendirdiklerini söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye saatiyle 18.30'da (KKTC saatiyle 17.30) yer alan kabulde, Başbakan Saner'e, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu eşlik etti.
Başbakan Ersan Saner ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Ersan Saner, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde...Başbakan Ersan Saner, burada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi.
Başbakan Ersan Saner, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk sundu.
Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Şehir Ofisi’nin açılışı ile “Ada Kıbrıs” Projesi kapsamında hazırlanan reklam filminin lansmanına katıldı.
“Türkiye'de yaptığımız görüşmeler her zamanki gibi olumlu oldu.”
Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.