Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ile KKTC arasındaki Mali İş Birliği Protokolü'nün de görüşüleceği 2 günlük çalışma ziyareti amacıyla saat 14:00’da Ercan Havalimanı’na indi.
Başbakan Ersan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararıyla 28 Ocak’tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının 10 Şubat’a kadar uzatıldığını belirterek, KKTC genelinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı çerçevesinde ilçeler arası giriş çıkış yapılamayacağını vurguladı.
Başbakan Ersan Saner, hükümetin, Covid-19’un ekonomide yarattığı sıkıntıların aşılması için uygulamaya konulacak yeni önlemler ve kararlarıyla ilgili çalışmalarını Meclis’te temsil edilen muhalefet parti yetkilileriyle paylaştı.
Başbakan Ersan Saner, toplantının ardından, Covid-19’dan dolayı tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de hastalığa karşı bir bıkkınlık oluştuğunu söyledi.
Başbakan Ersan Saner, yarın sabah, muhalefet partileriyle çalışmalarını paylaştıktan sonra, saat 14.00’te, Başbakanlık’ta düzenleyeceği basın toplantısı ile yeni önlem ve kararlar paketini açıklayacak.
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Kıbrıs Türk halkının güvenliği, refahı, egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsüne ilişkin açıklaması üzerine teşekkür
“Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve güvenliği konusundaki kararlı duruşunuz bizlere güç vermektedir.”
Başbakan Ünal Üstel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Üstel’in mesajı şöyle:
Başbakan Ünal Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13. Zirvesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik destek mesajına ilişkin yazılı bir
Başbakan Üstel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI...
Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin KKTC ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine yönelik girişimlerine tepki göstererek, Kıbrıs Türk halkının meşru haklarından ve Türkiye ile yürütülen stratejik projelerden taviz verilmeyeceğini vurguladı.