Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni ziyaret ederek, Başkan Celal Bayar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüş alış verişinde bulundu
Büyük Türk Milleti’nin, İşgale, esarete ve teslimiyete karşı, kükreyişi, haykırışı olan 30 Ağustos zaferini bir kez daha selamlıyorum.
Başbakan Ünal Üstel, muhaceret cezasına düşenler için ceza indirimi öngören Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası’nda, uygulamada yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle yeniden düzenlemeye gidildiğini açıkladı.
Başbakan Ünal Üstel, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu kabul etti.
Güney Kıbrıs’ta, KKTC’ye yatırım yapanlara karşı başlatılan tutuklamalar, Başbakan Ünal Üstel başkanlığında yapılan kapsamlı bir değerlendirme toplantısında ele alındı.
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Kıbrıs Türk halkının güvenliği, refahı, egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsüne ilişkin açıklaması üzerine teşekkür
“Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve güvenliği konusundaki kararlı duruşunuz bizlere güç vermektedir.”
Başbakan Ünal Üstel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Üstel’in mesajı şöyle:
Başbakan Ünal Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13. Zirvesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik destek mesajına ilişkin yazılı bir
Başbakan Üstel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: