Başbakan Ünal Üstel: “Ülkemizin her alanında gençlerimiz için üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız.”
Başbakan Ünal Üstel, kabulde yaptığı konuşmasında İstanbul Sanayi Odası başkan ve meclis üyelerini KKTC’de ağırlamaktan ve misafir etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.
Başbakan Ünal Üstel, Siyasal ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (SİTA) düzenlediği “Kuzey Kıbrıs İklim Zirvesi”ne katıldı.
“Daha önceki açıklamalarımda da, altını çizerek belirtmiş olduğum gibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, diplomatik girişimler ve dış dünyaya açılma konularında, son derece önemli günlerden geçiyoruz.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel, Bakü’deki resmi temaslarına diğer devlet başkanları gibi Umummilli Lider Haydar Aliyev’in Fahri Hıyaban’daki Anıt Mezarı'nı ziyaret ederek başladı.
Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Şehir Ofisi’nin açılışı ile “Ada Kıbrıs” Projesi kapsamında hazırlanan reklam filminin lansmanına katıldı.
“Türkiye'de yaptığımız görüşmeler her zamanki gibi olumlu oldu.”
Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.
Başbakan Ünal Üstel bugün Şahinler köyündeki kırsal kesim arsaları bölgesini ziyaret ederek başlatılan altyapı çalışmalarını yerinden inceledi.
Başbakan Üstel, daha sonra Aşağı Bostancı’da vatandaşlarla bir araya geldi.
Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...
"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"
Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.