BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN KATILIMIYLA ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE PAYDAŞLAR ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN KATILIMIYLA ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE PAYDAŞLAR ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ülkede ilaca ulaşmadaki sıkıntıların çözümü için protokol imzalandı

BAŞBAKAN ÜSTEL: PROTOKOL İLE İLACA ERİŞİMDEKİ BÜTÜN SIKINTILAR ORTADAN KALKACAK

Ülkede ilaca ulaşmadaki sıkıntıların aşılması adına Çalışma Bakanlığı ile paydaşlar arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Başbakan Ünal Üstel’in katılımıyla Başbakanlık’ta düzenlenen imza töreninde, protokole; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu imza koydu.

Bu protokol ile, paydaşlar, Sosyal Sigortalar Dairesi ile sözleşmeli eczacı ve doktorların sorunlarını, işbirliği, yardımlaşma ve çözüm odaklı olarak çözmeye çalışacak. Bu amaçla doktorların reçete yazımı, eczacıların ve sigortalıların ilaç temini ve geri ödemeleri ile ilgili süreçleri değerlendirmek üzere taraflar “Denetleme ve Etik Kurulu” oluşturacak.

Taraflar bu amaçla birlikte çalışarak, yeni doktor ve eczacı sözleşmesi hazırlarken, bu sözleşmeler ışığında daha güvenli bir sistem kurulması için de gerekli tedbirleri aldı. Varılan mutabakata göre, oluşturulan yeni sistem, 1 Şubat’tan itibaren uygulamaya girecek.

“DERİN BİR NEFES ALDIRACAK”

İmza töreninde konuşan Başbakan Ünal Üstel, bugünün ülkede yaşanan sellerden ve olumsuzluklardan ötürü üzüntülü bir gün olduğunu ancak ilaç konusunda atılan bu olumlu adımların, sorunun çözümüne yönelik derin bir nefes aldıracağına inanç belirtti.

Başbakan Üstel, hava şartlarından dolayı ülkede üzücü olayların yaşandığını belirterek, mağdur olan vatandaşlara “geçmiş olsun” dileğinde bulundu; ev, araç gereç ve hayvanları zarar gören vatandaşların yanında olduklarını ve vatandaşları mağdur etmeyeceklerini vurguladı, tespitlerin hızlı bir şekilde yapılacağını ve elden gelen gayretle hasarları gidermek için çalışacaklarını söyledi.

Bu olayların yaşanmaması adına hükümet olarak gerekli tedbirleri alacaklarını ifade eden Başbakan Üstel, ülkede bir süredir yaşanan ilaç sorununa da değindi.

Başbakan Üstel, bu konuda araştırmalar yapıldığını, bazı hekimler ve eczacılar ile ilgili de girişmeler olduğunu, bu çerçevede vatandaşların ilaca ulaşımında mağduriyet yaşandığını anlattı.

Vatandaşı rahatlatmak için gereken önlemlerin alındığını ve "yarından itibaren hiçbir ilaca erişimde zorlanma olmayacağını" belirten Başbakan Üstel, protokol ile ilaca erişimdeki bütün sıkıntıların ortadan kalkacağına inanç belirterek, destek veren, imza koyan herkese teşekkür etti, “ülkeye hayırlı olsun” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 31, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

“Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

Devamını oku
26

Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

“Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”

Devamını oku
2728293031
12

Başbakan Ünal Üstel, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile gerçekleştirilen görüşmede, bu ay KKTC’de imzalanması planlanan anlaşma kapsamında KKTC’ye doğal gaz ulaştırılmasını öngören ve “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen doğal gaz boru hattı projesinde gelinen son aşama ile yürütülen çalışmalar ele alındı.

Devamını oku
345

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, UWW PLAJ GÜREŞİ DÜNYA SERİSİ'NDE “EN İYİ TEKNİK” ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ÖMER ÖZYILDIRIM’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Milli Takımı adına yarışarak UWW Plaj Güreşi Dünya Serisi 2. Etabı’nda erkekler kategorisinde verilen “Erkekler En İyi Teknik (Top Technique)” ödülünün sahibi olan KKTC ve Türkiye Güreş Milli Takımı sporcusu Ömer Özyıldırım ile antrenörü Celal Keleş’i kabul etti.

Devamını oku
67
89

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, MİLLİ YÜZÜCÜ DOĞUKAN ULAÇ’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Açık Su Milli Takım Seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası’nda 5 kilometre yarışını birinci tamamlayarak Türkiye şampiyonu olan ve 4-8 Ağustos tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek Avrupa Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alma hakkı kazanan

Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç’ı kabul ederek görüştü.

Devamını oku
1011121314
15

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu ve Muhalefete Seslendi...

“Hodri meydan! Tarih belirleyelim 2 seçimi bir arada yapalım”

Devamını oku
1617

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, DÜNYA BUDO KUPASI ŞAMPİYONLARINI KABUL ETTİ…

Başbakan Ünal Üstel, 2026 Dünya Budo Kupası’nda Bayanlar Hyong/Kata disiplininde şampiyonluk elde eden KKTC Taekwondo Federasyonu sporcuları ve antrenörlerini kabul etti. Kabulde Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı İlgen Bağcıer de hazır bulundu.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345