BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “HALİL FALYALI ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU”NUN TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “HALİL FALYALI ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU”NUN TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

“Bir Okul da Sen Yap” kampanyası kapsamında Halil Falyalı Yardım Vakfı tarafından Ziyamet’e yapılacak olan “Halil Falyalı Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu”nun temeli törenle atıldı.

BAŞBAKAN ÜSTEL:ÖNCELİĞİMİZ; GENÇLERİMİZ

Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, Halil Falyalı Yardım Vakf'ına teşekkür ederek, halkı selamladı.

Hükümete geldikleri günden beri halka verdikleri sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başbakan Üstel, “Amacımız halkımıza mutluluk getirmek, rahat yaşamasını sağlamak” diye konuştu.

“Öncelik gençlerimiz” diyen Başbakan Üstel, gençlerin ülkede kalması, ev sahibi olması ve istihdamı için de her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti. Başbakan Üstel, hükümetin her gün yeni bir açılım yaptığını vurguladı.

Geçen yıl 6 Şubat’ta asrın depremi yaşandığını dile getiren Başbakan Üstel, o dönemde halkın bir bütün olduğunu ve dayanışma içerisinde anavatan Türkiye’ye destek verildiğini anlattı.

Olası bir deprem karşısında bu acıların yaşanmaması için deprem komitesi oluşturulduğunu ve okulların analizlerinin yapıldığını belirten Başbakan Üstel, depreme dayanıklı olmayan okullar üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Bunun yanı sıra yeni okulları ülkeye kazandırmak için de çalışmalara devam ettiklerini belirten Üstel, hükümet ve duyarlı iş insanlarının katkılarıyla bugüne kadar yapılmayan yeni okulun ülkeye kazandırıldığını söyledi.

İhtiyaçların bugün ortaya çıkmadığına vurgu yapan Başbakan  Üstel, bundan önceki hükümetlerin kaç tane okul, bina yaptığını sordu. Eğitimde istenmeyen durumların aydınlığa kavuşması için öncülük yaptıklarını belirten Başbakan Üstel, polise, hukuk devletine güvenlerinin sonsuz olduğunu vurguladı. Başbakan Üstel, bu çalışmalara ellerinden gelen katkıyı koyduklarını kaydetti. Başbakan Üstel, “Bu olaylar bugün çıkmadı, geçmişte de vardı. Biz hükümet olarak cesaret ettik, irade koyduk” dedi.

“Halkımız için çalışmaya devam edeceğiz”

Çiftçi, hayvancı ve esnafı da unutmadıklarının dile getiren Başbakan Üstel, verilen desteklere dikkat çekti. Yangından zarar gören iki işyerine 6 ay sosyal sigorta, ihtiyat sandığı prim desteğini ve çalışanların maaşlarını ödeyeceklerini dile getiren Başbakan Üstel, “Halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişten gelen sorunlar birikti. Biz irade koyuyoruz. Bir bir hepsini çözeceğiz” diye konuştu.

Temeli atılacak okulun öğrencilere kazandırılmasının mutluluğunu paylaşmak için burada olduklarını belirten Başbakan Üstel, Halil Falyalı’ya rahmet diledi, okul yapımı nedeniyle Özge Falyalı’ya teşekkür etti. Başbakan Üstel, iş insanlarının kampanyaya katılması için çağrı yaptı.

Başbakan Üstel, okulun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 29, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

“Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

Devamını oku
26

Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

“Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”

Devamını oku
2728293031
12

Başbakan Ünal Üstel, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile gerçekleştirilen görüşmede, bu ay KKTC’de imzalanması planlanan anlaşma kapsamında KKTC’ye doğal gaz ulaştırılmasını öngören ve “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen doğal gaz boru hattı projesinde gelinen son aşama ile yürütülen çalışmalar ele alındı.

Devamını oku
345

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, UWW PLAJ GÜREŞİ DÜNYA SERİSİ'NDE “EN İYİ TEKNİK” ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ÖMER ÖZYILDIRIM’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Milli Takımı adına yarışarak UWW Plaj Güreşi Dünya Serisi 2. Etabı’nda erkekler kategorisinde verilen “Erkekler En İyi Teknik (Top Technique)” ödülünün sahibi olan KKTC ve Türkiye Güreş Milli Takımı sporcusu Ömer Özyıldırım ile antrenörü Celal Keleş’i kabul etti.

Devamını oku
67
89

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, MİLLİ YÜZÜCÜ DOĞUKAN ULAÇ’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Açık Su Milli Takım Seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası’nda 5 kilometre yarışını birinci tamamlayarak Türkiye şampiyonu olan ve 4-8 Ağustos tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek Avrupa Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alma hakkı kazanan

Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç’ı kabul ederek görüştü.

Devamını oku
1011121314
15

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu ve Muhalefete Seslendi...

“Hodri meydan! Tarih belirleyelim 2 seçimi bir arada yapalım”

Devamını oku
1617

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, DÜNYA BUDO KUPASI ŞAMPİYONLARINI KABUL ETTİ…

Başbakan Ünal Üstel, 2026 Dünya Budo Kupası’nda Bayanlar Hyong/Kata disiplininde şampiyonluk elde eden KKTC Taekwondo Federasyonu sporcuları ve antrenörlerini kabul etti. Kabulde Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı İlgen Bağcıer de hazır bulundu.

Devamını oku
18192021
22232425262728
293012345