BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Ünal Üstel:Partimizin, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin belirlediği ortak ulusal politikamız için her platformda mücadeleye devam ediyoruz.

Bayar: Milli Davamız için istikrarlı bir hükümet istiyoruz, Sayın Başbakan’a başarılar diliyoruz.

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni ziyaret ederek, Başkan Celal Bayar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüş alış verişinde bulundu
Ziyarette, Kıbrıs Konusu ve ülke gündemi ile ilgili ortak mesajlar verildi.

“Başbakan Üstel’e yürekten teşekkür ediyoruz, sonsuz başarılar diliyoruz”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederken, “Gazilik Yasası için Sayın Başbakan’a yürekten teşekkür ediyoruz. Tüzüklerin de bitirilmesiyle, gazilerimiz kartlarına kavuşacaktır. Çok mutluyuz” dedi.

Ülkenin güncel konularını yakından izlediklerini, istikrarlı bir hükümet arzuladıklarını belirten Celal Bayar, UBP’nin Kıbrıs Milli Davası’ndaki önemine vurgu yaparak, “ Sayın Başbakan Üstel’e sonsuz başarı dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Başbakan Ünal Üstel de sıcak karşılama ve samimi konukseverlik için TMT Mücahitlerine teşekkür etti.
“Bugün bu toraklarda özgür biçimde egemen şekilde yaşıyorsak bunda en önemli pay, yıllardır mücadeleden vazgeçmemiş Mücahitlerimizindir. Mücahit komutanlarımızındır” diyen Üstel, “ Bugün de mücadelemiz devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tatar ve Anavatan Türkiye ile oluşturduğumuz milli politikamızın, yalpalamadan dimdik arkasındayız. Egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüz kabul edilmeden masaya dönmemizi bizden kimse beklemesin” şeklinde konuştu.
KKTC’ye sonsuza kadar sahip çıkacaklarını belirten Üstel, Kıbrıs’ın eski günlerine, federasyon süreçlerine geri dönülemeyeceğini ifade etti.

Üstel, “ KKTC’yi sizler kurdunuz. UBP bu ülkenin bekasıdır. Kurultayımızda daha fazla kenetlenerek, devletimiz için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Üstel, tüm gazilerin, Türkiye’deki sosyal imkanlardan yararlanabileceği yeni bir uygulamanın üzerinde çakıştıklarını, yakında detayları paylaşacakları müjdesini de verdi.

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 29, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627
Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

 

Başbakan Üstel şunları vurguladı:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), Lübnan ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlandırma Anlaşması (MEB), KKTC’nin MEB’ini ihlal etmektedir ve KKTC Hükümeti olarak bu anlaşmayı reddediyoruz.”

 

Devamını oku
28
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

Başbakan Ünal Üstel, Namık Kemal Lisesi’nde yürütülen tadilat ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen projenin yalnızca bir bina yenilemesi değil, Kıbrıs Türk halkının eğitim mirasına sahip çıkma iradesi olduğunu vurguladı. Üstel, öğrencilerin güvenli, çağdaş ve güçlü bir eğitim ortamında öğrenim görmesinin hükümetin en temel önceliklerinden biri olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

 

 

Devamını oku
2930
12345
Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türk kadınlarına tanınan seçme ve seçilme hakkı, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm dünyadaki demokratikleşme süreçleri ve kadınlar için çığır açıcı bir reformdur.

 

Devamını oku
6
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirerek hem güncel ekonomik gelişmeleri hem de Ankara temaslarının sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya bölgedeki birçok kurum ve örgütün temsilcileri katıldı.

 

Devamını oku
7
Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in açıklaması şöyle;

 

 

Devamını oku
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234