BAŞBAKAN ERSAN SANER GÜVERCİNLİK'TE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ERSAN SANER GÜVERCİNLİK'TE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN SANER: “ANA ARTERLER YANINDA KÖY YOLLARININ YENİLENMESİ DE ÖNCELİĞİMİZ”

BAŞBAKAN SANER, TÜRKİYE’NİN LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİ ALİ MURAT BAŞÇERİ VE BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI RESMİYE CANALTAY İLE GÜVERCİNLİK’TE BİRARAYA GELDİ
Başbakan Ersan Saner, Güvercinlik köyünü ziyaretinde, bölge halkının bazı yolların iyileştirilmesi talebini yerinde bulup not ettiklerini belirterek, adece ana arterlerin değil köy yollarının da iyileştirilmesine öncelik verdiklerini söyledi.
Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Ersan Saner sürdürdüğü bölge ziyaretleri kapsamında, son olarak Güvercinlik'te halkla bir araya geldi. 
Bölge halkının taleplerini ve önerilerini dinleyen Başbakan Saner, güncel konularla ilgili yapılan icraatları da paylaştı.
Bölge halkının bazı yolların iyileştirilmesi talebini yerinde bulup not ettiklerini belirten Başbakan Saner, sadece ana arterlerin değil köy yollarının da iyileştirilmesine öncelik verdiklerini ve bu amaçla Anavatan Türkiye'nin desteği ile başlatılan çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Başbakan Ersan Saner’in Güvercinlik’te vatandaşlarla buluşmasına, TC Karayolları Genel Müdürlüğü KKTC Koordinatörü Aykut Mutlu da katılarak, KKTC genelinde yapım, onarım ve üst yapı takviyesi yapılan yol çalışmalarıyla ilgili Başbakan’a bilgi verdi.
322 kilometre köy yolunun yenilenmesine başlandığını ve çalışmaların yaklaşık iki yıl süreceğini ifade eden Mutlu, “Köy yollarının standardını yükseltip, güvenliğini artırıyoruz” dedi.
Başbakan Saner ayrıca, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay ile bölgede biraraya gelerek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı  Resmiye Canaltay, Başbakan Ersan Saner'e ve Büyükelçi Başçeri'ye , Ercan Havalimanı, Gaziköy, Paşaköy, Vadili ve Akdoğan’da onarım ve üst yapı takviyesi yapılan yollardaki çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 10, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627
Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

 

Başbakan Üstel şunları vurguladı:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), Lübnan ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlandırma Anlaşması (MEB), KKTC’nin MEB’ini ihlal etmektedir ve KKTC Hükümeti olarak bu anlaşmayı reddediyoruz.”

 

Devamını oku
28
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

 

Başbakan Ünal Üstel, Namık Kemal Lisesi’nde yürütülen tadilat ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen projenin yalnızca bir bina yenilemesi değil, Kıbrıs Türk halkının eğitim mirasına sahip çıkma iradesi olduğunu vurguladı. Üstel, öğrencilerin güvenli, çağdaş ve güçlü bir eğitim ortamında öğrenim görmesinin hükümetin en temel önceliklerinden biri olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

 

Devamını oku
2930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234