BAŞBAKAN ERSAN SANER KIB-TEK’İN AKARYAKIT DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN ERSAN SANER KIB-TEK’İN AKARYAKIT DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN SANER: “ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM OLMAYACAK. “12 BİN TONLUK YAKIT EN GEÇ ÇARŞAMBA SABAHI  ÜLKEYE GELECEK”

BAŞBAKANLIK’TA TOPLANTI YAPILDI

Başbakan Ersan Saner,Kıb-Tek’in enerji üretiminde kullanılan fuel-oil temini  ile ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını, gemi temin edilmesiyle ilgili gecikme yaşandığını, 12 bin tonluk yakıtın en geç 18 Ağustos sabahı ülkeye geleceğini açıkladı.

Başbakan Saner, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, , Kıb-Tek Yönetim Kurulu başkanı ve  üyeleri ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Genel Müdürü Gürcan Erdoğan’la Başbakanlık’ta toplantı yaptı.

SANER

Toplantının ardından  açıklama yapan Başbakan Saner, Elektrik Kurumu’nun Teknecik’teki depolarına ağırlıklı şekilde TPİC’ten alınacak olan fuel oilin gemiyle KKTC’ye taşınmasında yaşanan sıkıntıdan dolayı kamuoyunda, “ülkede akaryakıt bitiyor” gibi bir noktaya gelindiğini söyledi.

“ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM OLMAYACAK”

 Endişe edilecek bir durum olmayacağını vurgulayan Başbakan Saner, Başbakan Yardımcısı Arıklı ve Kıb-Tek Yönetim Kurulu ile birlikte pazartesiden bu yana konuyu yakından takip ettiklerini belirtti.

“12 BİN TONLUK YAKIT ÜLKEYE GELECEK”

Gemi bulunmasında yaşanan sıkıntıya rağmen geminin dün itibarı ile İzmit’ten TPİC tarafından temin edildiğini ifade eden Başbakan Saner, geminin en geç 15 Ağustos sabahı Hatay Dörtyol’daki rafineriye ulaşacağını bildirdi. 17 Ağustos gecesi veya 18 Ağustos sabahı geminin adada olacağını açıklayan Başbakan Saner, 12 bin tonluk yakıtın ülkeye geleceğini söyledi.

“ELİMİZDE 4 BİN 899 TON FUEL OİL BULUNUYOR”

Şu an itibarı ellerinde 4 bin 899 ton fuel oil bulunduğunu kaydeden Başbakan Saner, bunun yanında arzın karşılanabilmesi için AKSA’dan da 3 bin tonluk yakıtın 5 gün içerisinde Teknecik’teki santrale taşınmasının planlandığını açıkladı.

 “Dolayısıyla elimizde 8 bin ton yakıt bulunacaktır” diyen Başbakan  Saner, bunlara ek olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde bin veya 2 bin ton yakıtı hazır bulundurarak, gidişata göre bunu, ro-ro gemileriyle  üzerinde adaya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Ağustos ayının elektrik enerjisinin en çok kullanıldığı ayların başında geldiğini dile getiren Başbakan Saner, günlük ortalama yakıt harcamasının bin ton civarında olduğunu söyledi.

 AKSA’dan sağlanacak ve ellerindeki mevcut fuel oil ile 8 bin ton yakıta 17 Ağustos’a kadar ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başbakan Saner, yakıt taşımacılığının 17 Ağustos’tan sonra  AKSA’dan devam edecek olması nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını bildirdi.

Başbakan Saner, Kıb-Tek’n  günlük ortalama bin ton olan üretime harcadığı  yakıtı 800 tona indirerek, aradaki yüzde 20’lik farkı da AKSA’dan artı enerji alarak tamamlamayı hedeflediğini kaydetti. Başbakan  Saner, halkın rahat bir şekilde yaşamını sürdüreceğini ve bu konuda problem yaşanmayacağını tekrarladı.

Herhangi bir sıkıntı olmadan, ellerinde Anavatan Türkiye’de hazır bekletecekleri minimum bin, ihtiyaca göre 3 bin tona kadar ulaşabilecekleri bir yakıtın hazır bulunacağını söyleyen Başbakan Saner, ancak buna en son noktada sıkışıldığı takdirde başvurulacağını ifade etti.

“HALK ELEKTRİK ENERJİSİ KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMAYACAK”

Bugün yaptıkları toplantıyla 10 günlük süreci planladıklarını belirten Saner, halkın bu aylarda elektrik enerjisi konusunda sıkıntı yaşamayacağını vurguladı.

Ağustos ayının enerji üretiminin ve tüketiminin en yüksek ay olduğunu yineleyen Başbakan Saner, kesintiler konusunda vatandaşların kafasındaki soru işaretlerine de değindi. Hemen hemen her yıl yaz ve kış aylarında pik değerlerin yükseldiği noktalarda makineler ve santrallerden kaynaklanan arızalar ortaya çıktığını ifade eden Başbakan Saner, bundan dolayı elektrik kesintisi yaşandığını söyledi. Elektrik kesintisi yapma gibi bir düşüncelerinin olmadığının altını çizen Başbakan Saner, ancak arızadan dolayı kesintilerin yaşanabileceğini kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 12, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

 

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığını hatırlatarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Devamını oku
30311
Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

 

“Ercan Havalimanı, Girne Antik Liman ve Ada Kıbrıs projeleriyle turizmde tarihi bir dönüşüm başlattık”

 

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 34. Olağan Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada, turizmin Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kalbi olduğunu vurguladı.

 

Devamını oku
2
345
Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

 

Yarın Adıyaman’da görülecek, Şampiyon Meleklerimiz de dahil olmak üzere 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında kamu görevlilerine ilişkin duruşma öncesinde, Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet bugün Adıyaman’a hareket etti.

 

Devamını oku
6789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567