BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNDE DÜZENLENEN TURİZM VE EKONOMİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNDE DÜZENLENEN TURİZM VE EKONOMİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı bugün Girne Acapulco Otel’de yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın katılımı ve Ekonomik Örgütler Platformu ile Halk Bankası katkılarıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmalarını, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Maliye Bakanı Alişan Şan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye Halkbankası A.Ş. Genel Müdürü Osman Arslan ve Türkiye Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş yaptı.

Çalıştay kapsamında, “bölgenin potansiyelini anlamak, bölgenin potansiyeli değerlendirmek, bölgeye gelen insan ve kuruluş profilleri nasıl, bölgesel ekonomik unsurlarda sorunlar ve iyileşme alanları nelerdir?” olmak üzere dört başlıkta değerlendirmeler yapıldı.

-Tatar: “Turizm alanındaki başarılanlar küçümsenecek başarılar değil”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açılış konuşmasına Azerbaycan’da yaşanan olaylara değinerek başladı ve şehit verilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Halk Bankası Kıbrıs Müdürü ve eşi Sibel Tatar’ın titiz çalışmaları sonucu çalıştayın düzenlendiğini belirterek, Halk Bankası Müdürü ve çalıştaya katkı koyan herkese teşekkür etti.

Başbakan Ünal Üstel: “1986’da imzalanan protokolle turizm lokomotif sektör”

Başbakan Ünal Üstel, 1974 sonrasında Kıbrıs Türk Federe Devleti oluşturulurken tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkın, 1983 yılında KKTC’nin kurulması ve 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti ile ekonomik ve mali iş birliği protokolü imzalanmasıyla birlikte turizmin KKTC’nin lokomotif sektörü olduğunu söyledi.

“Turizmin ülkeye neler kazandırdığını hepimiz görmekteyiz” diyen Üstel, tarım ve hayvancılığın ardından eğitimin, inşaat sektörünün de geliştiğini, ekonomiye hayat vermeye başladığını ifade etti.

Ekonomiye en büyük girdiyi sağlayanın turizm olduğunu dile getiren Üstel, yapılan çalışmalarla yatırımcıları teşvik etmeye çalıştıklarını belirtti.

Yatak hedefini 50-60 binlere çekmek gerektiğini dile getiren Üstel, bunu yaparken ara eleman ve mesleki okullara da önem vermek gerektiğini vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel, tüm sektörlere hayat verenin turizm olduğunu söyleyerek, turizmin ülkeye sağladığı katkıya değindi.

Ülkenin geleceğinin turizm üzerine olduğunu dile getiren Üstel, 2019 istatistiklerine bakıldığında, pandemi döneminde de görüldüğü şekilde ülkede üretilenlerin yüzde 75’nin turizm ve eğitim bölgelerinde tüketildiğini, bu iki sektörün birlikte büyümesi gerektiğini, finansın bu noktada önemli olduğunu belirtti.

Enerji konusuna değinen Üstel, daha süratli bir şekilde ileriye gidilmesi, turizm ve sanayinin önünün açılması için enerji sorununa çare bulmak gerektiğini, Avrupa’da da bu sorunun yaşanmakta olduğunu söyledi.

Başbakan Ünal Üstel, alternatif enerjilerden faydalanmak ve ücretleri düşürmek için hükümetin çalışmalar yapmakta olduğunu kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 14, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

Rum Yönetimi makamlarının,  KKTC’de Rumlara ait eski mülkleri sözde yasa dışı şekilde istismar edenleri hedef alan yeni bir tutuklama dalgasını başlatması ile ilgili değerlendirme aşamasında olunduğu haberleri üzerine Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasıdır..

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında yer alan ve mülkiyet meselesi devam eden taşınmazlar üzerinden başlatmaya hazırlandığı yeni tutuklama ve kovuşturma dalgası, açıkça siyasi saiklerle yürütülen, hukuka aykırı ve düşmanca bir girişimdir.

 

 

Devamını oku
3112
Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel’den,

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına Tepki

 

Devamını oku
34
5
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

 

“Gündemimizde halka hizmet, halkın ihtiyacı olan yasaları Meclis’ten geçirmek ve halkı rahatlatmak vardır”

 

Devamını oku
67
Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

 

Törende bir konuşma yapan Üstel, dördüncü yılına giren hükümetin önce siyasi istikrarı sağlayıp, halkın ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirdiğini belirterek, 2012'den yarım kalan projeleri dahi tamamladıklarını söyledi.

 

 

Devamını oku
8910
Başbakan Ünal Üstel Güzelyurt Meslek Edindirme Merkezi açılış törenine katıldı.

Başbakan Ünal Üstel Güzelyurt Meslek Edindirme Merkezi açılış törenine katıldı.

 

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Güzelyurt Meslek Edindirme Merkezi açılış törenine katıldı.

 

Devamını oku
11
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678