BAŞBAKAN ERSAN SANER, İSLAM İŞBİRLİĞİ GENÇLİK FORUMU HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ERSAN SANER, İSLAM İŞBİRLİĞİ GENÇLİK FORUMU HEYETİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Ersan Saner, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) KKTC için önemli bir örgüt olduğunu ve bağlarının daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyledi.  

Başbakan Ersan Saner, İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı, merkezi İstanbul’da bulunan İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Genel Direktörü Yunus Sönmez ve Direktör Sinan Karşıyaka’yı kabul etti.  

Başbakan Saner, kabulde yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın KKTC için önemli bir örgüt olduğunu ve 1991 yılından itibaren gözlemci üye sıfatıyla toplantılara katıldıklarını kaydetti.  

İslam ülkeleri ile işbirliğinin geliştirilmesi yönünde Anavatan Türkiye ile yakın işbirliği içinde olduklarını, birçok konuda ortak çalışmalar yaptıklarını anlatan Başbakan Saner, İslam İİT toplantılarına Kıbrıs Türk Devleti sıfatıyla katıldıklarını, İslam İşbirliği Teşkilatı ile olan bağların daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.  

İslam İşbirliği Gençlik Forumu Genel Direktörü Yunus Sönmez de, geçtiğimiz 15 Kasım’da KKTC Gençlik Dairesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını anımsatarak, faaliyetleri ve gelecek projeleriyle ilgili Başbakan Ersan Saner’e bilgi aktardı.  

Kabulde, KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Gençlik Spor Koordinatörü Mithat Tekçam da yer aldı.  

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 8, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:
«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.

Devamını oku
30123

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından başlatılan arama çalışmaları neticesinde bir naaşa daha ulaşıldı.

Devamını oku
4
5

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından sürdürülen arama çalışmaları neticesinde bugün bir naaşa daha ulaşılmıştır.

Devamını oku
6

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde ulaşılan iki naaşın kimlik tespitine yönelik DNA çalışmaları tamamlandı.

 

Devamını oku
7891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678