BRT’DE UZLAŞI SAĞLANDI; GREV SONA ERDİ

BRT’DE UZLAŞI SAĞLANDI; GREV SONA ERDİ

SAAT 14:00’TE BRTK’DE 43 PERSONEL İLE KURUM ARASINDA İKİLİ HİZMET AKDİ İMZALANACAK… BAŞBAKAN SUCUOĞLU DA TÖRENDE HAZIR BULUNACAK
BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU: “OLMASI GEREKEN ZATEN BUYDU”
KANAT: “43 PERSONELİN EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMALARINI SAĞLADIĞI İÇİN BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”
AKTAN: “16 YILDIR KANAYAN YARAYI BAŞBAKANIMIZ TEDAVİ ETTİ”
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) ikinci gününde olan grev, varılan uzlaşı ile sona erdi. Toplu İş Sözleşmesi’nden (TİS) yararlanamayan 43 çalışan, bugün saat 14:00’de yapılacak imza töreni ile TİS kapsamına dahil edilecek. Törene Başbakan Faiz Sucuoğlu da katılacak.
BRT’de 43 çalışanın Toplu İş Sözleşmesi’ne dâhil edilmediği gerekçesiyle dün başlayan grev, Başbakan Faiz Sucuoğlu ile BRTK Çalışanları Sendikası’nın (Bay-Sen) uzlaşıya varması ile son buldu.
Varılan uzlaşı sonrası Bay-Sen’i makamında kabul eden Başbakan Faiz Sucuoğlu, 43 çalışanın ikili hizmet akitlerinin imzalanması ve Toplu İş Sözleşmesi’ne dahil edilerek bundan doğan haklarını almaları hususunda Savcılık’tan beklenen olumlu görüşün geldiğini duyurdu.
“Bana göre zaten olması gereken buydu ama böyle bir görüşün alınması zorunluluğu doğdu. Haklı çıktık, olumlu görüş gelmesi bizi sevindirmiştir” diyen Sucuoğlu, Sendika’ya ve çalışanlara hayırlı olmasını diledi.
BRT’ye verdiği değerden bahseden Sucuoğlu, önümüzdeki süreçte de problem yaratma değil, çözme niyetinde olacaklarını vurguladı.
Görüşmede konuşan Bay-Sen Genel Başkanı İbrahim Kanat ise, Başbakan Sucuoğlu’na 43 personelin mağduriyetini giderdiği ve emeklerinin karşılığını almalarını sağladığı için teşekkür etti.
Kanat’ın ardından Bay-Sen Basın Sorumlusu Mehmet Aktan da söz alarak, Sucuoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Aktan konuşmasında, “BRT’de 16 yıldır kanayan yarayı Başbakanımız Doktor Faiz Sucuoğlu tedavi etti. Biz Başbakanımızın bunu yapacağını biliyorduk” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 25, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

 

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığını hatırlatarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Devamını oku
30311
Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

 

“Ercan Havalimanı, Girne Antik Liman ve Ada Kıbrıs projeleriyle turizmde tarihi bir dönüşüm başlattık”

 

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 34. Olağan Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada, turizmin Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kalbi olduğunu vurguladı.

 

Devamını oku
2
345
Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

 

Yarın Adıyaman’da görülecek, Şampiyon Meleklerimiz de dahil olmak üzere 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında kamu görevlilerine ilişkin duruşma öncesinde, Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet bugün Adıyaman’a hareket etti.

 

Devamını oku
6789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567