Başbakan Ünal Üstel Şahitliğinde "Suça Sürüklenen Çocuklar ve Genç Erişkinler İçin Rehabilitasyon ile Tahliye Sonrası Topluma Kazandırma Projesi" protokolü imzalandı…

Başbakan Ünal Üstel, imza töreninde yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir günde, çok anlamlı bir protokolün üç bakan ile Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın imzasıyla hayat bulacağını belirtti.

Bugün 1 Haziran Dünya Çocuk Günü olduğunu kaydeden Üstel, “Çocuklarımız bizim vazgeçilmez unsurlarımızdır ve onlar bizim her şeyimizdir.” dedi.

Üstel, hükümete geldikleri gün halka, gençlere ve çocuklara yönelik sözlerinden birini bugün imzalanacak protokolle yerine getireceklerini dile getirdi.

“Hükümete geldiğimiz gün şunu söyledik. Biz önce ülkemizde siyasi istikrarı sağlayacağız.” diyen Üstel, siyasi istikrar sayesinde geçmişten kalan ve ülkenin ihtiyaç duyduğu projeleri hayata geçireceklerinin sözünü verdiklerini anımsattı.

30 YENİ OKUL VE 600’ÜN ÜZERİNDE DERSLİK

Üstel, ortaya koydukları çocukların eğitimine yönelik  hedefler doğrultusunda 40 yeni okul yapacaklarını ve bütün okulları gözden geçireceklerini söylediklerini anımsattı. Hükümetin eğitim alanındaki yatırımlarına değinen Üstel, 30 yeni okul ve 600’ün üzerinde dersliğin hizmete girdiğini kaydetti.

YARIM KALAN ENGELLİ PROJELERİ ÜLKEYE KAZANDIRILDI

“Bütün bunları yaparken, engelli çocuklarımızı da bunlardan ayrı düşünmedik.” diyen Üstel, kısa süreli hükümetlerden dolayı yarım kalan engelli projelerinin de ülkeye kazandırıldığını dile getirdi.

Üstel, çocukların bir hatayla, bilmeden ya da istemeden işledikleri suçlardan dolayı cezaevinde bulunduğunu belirterek, “Biz, o çocuğu yeniden sosyal ve çalışma hayatına kazandırmak zorundayız.” dedi.

Projenin önemine değinen ve çocuklar için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Üstel, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 1, 2026,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
789

Üstel: “ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarındaki son duruma ve Ankara’da gerçekleştirilen temaslar sonucunda alınan yeni kararlara ilişkin açıklamada bulundu.

Devamını oku
10111213
14

Başbakan Ünal Üstel, OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Girne açıklarındaki batık alanında çalışmalarına başlayan özel donanımlı OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Devamını oku
151617181920
21222324252627
2829301234
567891011