BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU 10 ARALIK DÜNYA  İNSAN HAKLARI GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI

 

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU'NUN  10 ARALIK DÜNYA  İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 73. yıl dönümünde, dünyanın birçok ülkesinde insan hakları ihlalleri ve insani değerlere yönelik saldırılar ne yazık ki devam etmektedir. 

Dünyada süper güçlerin acımasız bölgesel denge oyunları içerisinde sergilenen tutum karşısında bu bildirgenin etkisi azalsada, halen yeryüzünde zulüm gören milyonlarca insanın umudu konumundadır.

Savaşı yaşamış ve savaşın getirdiği acı, yokluk ve zorlukların ne anlama geldiğini çok iyi bilen Kıbrıs Türk halkı olarak bu konudaki hassasiyetimizi bir kez daha ortaya koymak istiyorum. 

Yarım asırdan uzun bir süredir devam eden Kıbrıs sorununda dün olduğu gibi  bugün de Kıbrıs Türklerinin bu topraklardaki aidiyeti ve varlığı uluslararası kamuoyu tarafından yok sayılmaya, uluslararası platforumlarda en genel insan haklarından mahrum  bırakılarak ambargolar altında yaşam sürmeye zorlanmaktadır.

Yıllardır müzakere masasında Kıbrıs Türk tarafı olarak ortaya koyduğumuz tüm iyi niyete rağmen Güney Kıbrıs Rum yönetiminin sergilediği olumsuz tavır ve tutum, gerçekçi, kalıcı, eşit, adil ve herşeyden önemlisi yaşayabilir bir çözüme ulaşılmasının en büyük engeli olduğu görülmektedir.

Çözümün önündeki en büyük engelin olumsuz yaklaşımlarla sergilenen bu tavır ve tutum olduğu anlaşılarak Kıbrıs Türk halkının insan hakları mağduriyetlerinin giderilmesi adada çözüm yönünde atılacak en gerçekci adım olacaktır. Geçmişden dersler çıkararak geçmişte yaşanan insanlık dışı muameleyi ve zor günleri de unutmadan, halkımıza bu acı ızdırap dolu günleri  bir daha yaşatmayacak şekilde yolumuzu çizmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Aralık ‘Dünya İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, dünyanın her köşesinde, tüm insanların, haklarının korunduğu bir dünya düzeninde yaşamasını temenni ediyorum.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 10, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
456

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“HÜKÜMETİN İSTİKRARLI DURUŞU VE ANAVATAN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İMZALANAN MALİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇERÇEVESİNDE UZUN ZAMAN ÖZLENEN YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİ”

Devamını oku
78910
11121314

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, “BİRLİKTE ÜRETİYORUZ" ETKİNLİĞİNE KATILDI…

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE KARŞI VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ”

Devamını oku
15

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

Devamını oku
1617

Üstel: “KKTC’nin TDT Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı düzeyinde temsili dış politikamızın başarısıdır

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilmesinin, hükümetin Türkiye’nin desteğiyle son dört yılda yürüttüğü aktif, kararlı ve vizyoner dış politikanın sonucu olduğunu belirtti.

Devamını oku
18192021222324
25262728293031
1234567

EasyDNNNewsCalendar

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567