BAŞBAKAN ERSAN SANER MUSİAD KKTC ŞUBESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER MUSİAD KKTC ŞUBESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN SANER MUSİAD KKTC ŞUBESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Ersan Saner Müstakil İşadamları Derneği ( MUSİAD) nin KKTC Şubesinin açılış törenine katıldı . Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan , MUSİAD KKTC Şubesi Başkanı Ramazan Gündoğdu ve MUSİAD üyeleri ile davetliler katıldı.

KKTC Başbakanı Ersan Saner törende yaptığı konuşmada KKTC'nin kuruluşundan itibaren ambargolar altında olduğunu ve ticaret yapma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadığını hatırlattı.

Ana vatan Türkiye ile hareket ettiklerinde bir şeylerin kazanca dönüşebildiğini dile getiren Saner, "Türkiye'nin dünyada sahip olduğu teknolojik ve ekonomik güç sayesinde, bizler de gücümüze güç katmak için canla başla çalışmaktayız. Bugün Türkiye'nin üretici gücü MÜSİAD'ın KKTC şubesini açmak için buradayız. MÜSİAD'ın gücünden de bu bağlamda faydalanmak çok önemli bir nokta olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Saner, MÜSİAD'ın 12 bin üyesi olduğuna dikkati çekerek söz konusu üyelerin yapacakları yatırımların KKTC'nin gücüne güç katacağını ifade etti.

"Atılımlarımız, MÜSİAD gibi kuruluşların katkısıyla çok daha iyi noktalara gelecek inşallah"
Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı da yeni Türkiye'nin sembolü olan MÜSİAD'ın KKTC'de temsilcilik açmasının kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

MÜSİAD KKTC Başkanı Ramazan Gündoğdu, dernek üyeleri ile iş dünyasından temsilcilerin de katıldığı programda, konuşmaların ardından MÜSİAD KKTC şubesi Lefkoşa'da açıldı.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 3, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AP BAŞKANININ TERÖRÜ ÖVMESİ AÇIK BİR SKANDAL VE AKIL TUTULMASIDIR”

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın Kıbrıs Türk halkının hafızasında şiddet ve acıyla yer etmiş EOKA’ya ilişkin övgü dolu ifadelerine sert tepki gösterdi. Üstel, açıklamasında söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu ve tarihsel gerçekleri çarpıttığını vurguladı.

Devamını oku
20

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “SÖZ KONUSU OLAN KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞIDIR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başbakan Ünal Üstel, son günlerde Kıbrıs Türk halkına yönelik tehdit içeren söylem ve gelişmelere dikkat çekerek, bu tablo karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Devamını oku
2122

HÜKÜMETTEN EKONOMİYE CAN VERECEK MİLYARLARCA LİRALIK DESTEK

Başbakan Ünal Üstel, istihdamdan tarıma, hayvancılıktan sanayiye kadar birçok alanda üretimi artırmayı, çalışanı korumayı ve ekonomiyi büyütmeyi hedefleyen kapsamlı adımları kamuoyuyla paylaştı.

Devamını oku
232425

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “1821’DEN 1963’E UZANAN ZİHNİYET AYNI ZİHNİYETTİR”

Başbakan Ünal Üstel, Rum yönetimi Başkanı Hristotudilis'in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Devamını oku
26

Üstel: "Sporun birleştirici ve tanıtıcı gücüne inanıyoruz.”

KKTC’de düzenlenecek Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası öncesi sporculardan oluşan heyet, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Devamını oku
27

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI SÜREN GİRNE-ÇATALKÖY YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR, HAZİRAN ORTASINDA TAMAMLANACAK”

Devamını oku
2829
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

 

"ANAVATAN TÜRKİYE'NİN VE TÜRK ASKERİNİN ADADAN AYRILMASI HAYAL DAHİ EDİLEMEZ”

 

Devamını oku
303112345

EasyDNNNewsCalendar

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345