BAŞBAKAN ERSAN SANER UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN “DOĞAYI HİSSET ŞÖLENİ” NE KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN “DOĞAYI HİSSET ŞÖLENİ” NE KATILDI

Uyuşturucuyla Mücadele Haftası kapsamında, gençleri ve çocukları uyuşturucu ve bağımlılıktan uzak tutmak amacıyla, sportif ve sosyal etkinliklere yönlendirilmesinin önemine vurgu yapmak için, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde, Medi Foundation iş birliğinde ve Alsancak Belediyesi ev sahipliğinde, dün Alsancak’ta, “Doğayı Hisset Şöleni” düzenlendi.
Uyuşturucu ile Mücadele Haftası Kapsamında, geçtiğimiz yıl yapılamayan ve bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik, Alsancak Belediyesi Özgürlük Milli Parkında Yer aldı.
Ekinlikte konuşan Medi Foundation Başkanı İsmet Medi, toplumun geleceği olan gençlerin bağımlılık ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak kalması için, sportif ve sosyal etkinliklere yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu. 
Yaşama Sporla Bağlan Derneği Başkanı Umut Madenoğlu da gençler ve çocukları uyuşturucu ve bağımlılıktan uzak tutmak bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenledikleri etkinliklere destek veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Başbakan Ersan Saner ve diğer yetkililere ve organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, komisyonun kurulduğu günden beri, “Çocuklara Sevgi Aşılıyoruz” projesiyle çocuklara ve gençleri uyuşturucu bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için, birçok sportif ve sosyal etkinlik düzenlediklerini kaydetti.
2 yıl önce Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile etkinliğin ilkini düzenlediklerini anımsatan Karaokçu, programın hazırlanmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

BAŞBAKAN ERSAN SANER
Başbakan Ersan Saner’de etkinlikte yaptığı konuşmada, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sporun, doğayla iç içe olmanın doğayla entegre olarak yapılacak sportif faaliyetlerin insan yaşamı için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Bugün uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede gençlerin, sportif sosyal aktivitelere yönlendirilmesinin önemine vurgu yapan, “Doğayı Hisset” temasıyla, gerçekleşen etkinlikte verilecek mesajların, tüm adaya yayılacağına inanç belirten Başbakan Saner, bu konuda ülke genelinde bir farkındalık yaratılması için tüm paydaşların elinden geleni yapacağını kaydetti. 
Başbakan Saner, “Doğa hepimizi içinde barındırıyor ancak doğayı ancak sıkıntılı dönemlerde hatırlayabiliyoruz. Aslında, yaşamın temelini oluşturan doğa ve çevreyi, her gün düşünmeli ve doğaya sürekli saygılı davranmalıyız” diye konuştu.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’yla birçok aktiviteye imza attıklarını bunlardan birinin de 2017’de ülkede bir ilk olan yerli oyuncularla, “Karanlığın Gölgesi” adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi olduğunu anımsatan Başbakan Saner, çocukların gençlerin ve ülkenin geleceğinin kararmaması için, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede konusunda kararlılıkla mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.
Siyasi yaşamından önce birçok dernekte ve iki spor kulübünde başkanlık yaptığını Cumhurbaşkanı Tatar’ın da aynı dönemde bir kulübün başkanlığını üstlendiğini anımsatan Başbakan Saner, amacın gençlerin yetişirken, güç ve enerjilerini spor aktivitelerine harcayarak, kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
Uyuşturucu ile mücadelede başarılı olunmaması halinde, maddi boyutu yanında, gençlerin manevi olarak da büyük sorunlar ve baskılar yaşayacağını kaydeden Başbakan  Saner, gençlerden eğitimleri konusunda öğretmenlerine güvenmelerini, eğitim çalışmaları dışında, sporla sosyal aktivitelerle uğraşarak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve böylece gelecek nesillere çok daha güzel bir KKTC bırakmalarını istedi.
Konuşmasında, Alsancak–Karşıyaka arasındaki yol çalışmasına değinerek, 7 yıl önce temellerini attıkları yolu, yeniden devraldıklarını, bu yolla ilgili sıkıntının, bölge halkı yanında hükümetin de ülkenin de sıkıntısı olduğunu dile getiren Başbakan Saner, yolun tamamlanması için gerekenin yapılacağını ifade etti.
Başbakan Saner, GAÜ’den sağlık bakanlığına devredilen hastaneyle ilgili i olarak da en kısa sürede ihaleye çıkılacağını ve Girne bölgesine yeni bir hastane kazandırılacağını dile getirdi.

Etkinlikte daha sonra, Avrupa 2.’cisi olan KKTC Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Milli Sporcuları, tören alanına iniş gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz günlerde IFBB Dünya Fitness şampiyonu olan Nev Fitness sporcuları ve antrenörleri Neval Çelebioğlu Akgürgen, Avrupa 2.’ncisi olan KKTC Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Milli Sporcularına, madalyaları, etkinliğe katılan protokole anı plaketleri ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri sunuldu.
Etkinlikte daha sonra,  Nev Fitnes sporcularının gösterisi, Okçuluk ile atış alanında tanıtım ve atış eğitimleri, Uçurtma Şenliği, Alsancak Park Ormanı’nda  çocuklara yönelik Ödüllü Hazine Avı Yarışması, “Çocuklara Sevgi Aşılıyoruz” sloganı ile Halat, ip atlama, yakan top, çuval yarışı, lingiri, yumurta taşımayarışmaları, KKTC KEMPO Savunma Sporları Federasyonu sporcularının gösteri maçları, Aerobik Kango Sporu’nun tanıtımı ve gösterisi, Survivor Parkuru’nda çocuklara yönelik yarışmalar Kryo Show, Mini Disco etkinliği , ödül  töreni yer aldı.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 28, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627
Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

 

Başbakan Üstel şunları vurguladı:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), Lübnan ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlandırma Anlaşması (MEB), KKTC’nin MEB’ini ihlal etmektedir ve KKTC Hükümeti olarak bu anlaşmayı reddediyoruz.”

 

Devamını oku
28
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

Başbakan Ünal Üstel, Namık Kemal Lisesi’nde yürütülen tadilat ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen projenin yalnızca bir bina yenilemesi değil, Kıbrıs Türk halkının eğitim mirasına sahip çıkma iradesi olduğunu vurguladı. Üstel, öğrencilerin güvenli, çağdaş ve güçlü bir eğitim ortamında öğrenim görmesinin hükümetin en temel önceliklerinden biri olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

 

 

Devamını oku
2930
12345
Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türk kadınlarına tanınan seçme ve seçilme hakkı, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm dünyadaki demokratikleşme süreçleri ve kadınlar için çığır açıcı bir reformdur.

 

Devamını oku
6
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirerek hem güncel ekonomik gelişmeleri hem de Ankara temaslarının sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya bölgedeki birçok kurum ve örgütün temsilcileri katıldı.

 

Devamını oku
7
Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in açıklaması şöyle;

 

 

Devamını oku
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

EasyDNNNewsCalendar

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234