BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN ADLİ YIL MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN ADLİ YIL MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN ADLİ YIL MESAJI

“Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti prensiplerinin temel ilke kabul edildiği ülkemizde adalet hizmetinin hızlı ve tarafsız bir şekilde tesis edilmesi için fedakârca çalışan yargı mensuplarımız, toplumumuzun huzur ve refahı için son derece önemli bir görev ifa etmektedirler.

Hukuk devletimizin bütün kurumlarıyla var olmasında ve yaşatılmasında en büyük rolü üstlenen bağımsız ve tarafsız yargı sistemi, bu hayati görevi ne kadar başarılı bir şekilde yerine getirirse toplumun huzur, güven ve birliğinin tesisine o derecede katkı sağlamış olacaktır.

Yargının bağımsızlığı ve var olan sorunların çözülmesi, yegane hedefi Kıbrıs Türk halkının güven, refah ve huzur içinde yaşaması olan hükümetimizin  en önemli önceliklerdendir.

Hükümetimiz yargı sistemindeki sorunların bir bütün halinde ele alınarak kalıcı çözümler üretilmesine büyük önem vermektedir.

Son zamanlarda ülkemizde  yaşanan adli olayların vatandaşımızı  tedirgin ettiğinin bilincindeyiz.  Bunların azaltılması için toplumsal seferberlik ile  yasama, yürütme ve yargının işbirliği şarttır. Hükümetimiz bu noktada da üzerine düşeni yapmaktan asla geri kalmayacaktır.

Bu doğrultuda adımlar atılırken, yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi, adalet sistemimin hızlı, etkin ve zamanında işlemesi, yargı organlarının ve çalışanlarının daha çağdaş çalışma ortam ve olanaklarına kavuşturulması adına da çalışmalarımız sürecektir.

Hükümetimizin yasal düzeni korumakla görevli hukuk camiasının, bu sorumluluklarını yeni adli yılda da lâyıkıyla yerine getireceğine inancım tamdır.

Hukukun üstünlüğüne bağlılıkla, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerine sahip çıkan yargı mensuplarımızın ve bütün hukuk camiamızın yeni adli yılını kutluyor, yeni adli yılın  ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 18, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

EasyDNNNewsCalendar

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345