BAŞBAKAN ERSAN SANER BAKANLAR KURULU KARARLARINI AÇIKLADI

BAŞBAKAN ERSAN SANER  BAKANLAR KURULU KARARLARINI AÇIKLADI

“GAÜ HASTANESİ’NİN İHALESİ İÇİN TALİMAT VERDİM”

“ŞU ANA KADAR 220 BİN KİŞİYİ TEK DOZ OLARAK AŞILADIK”

“ÇOK HASSAS DAVRANMAMIZ GEREK”

“İKİ TOPLUMLU SAĞLIK KOMİTESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Başbakan Ersan Saner, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci hibe paket programı ile yapılacak katkılar için 100 Milyon TL’lik kaynağın serbest bırakıldığını açıkladı.

Girne Amerikan Üniversitesi’nden (GAÜ) alınan GAÜ Hastanesi’nin ihalesine çıkılması için Sağlık Bakanlığı’nın yetki talebinde bulunduğunu dile getiren Saner, Maliye Bakanlığı’nın bugün yetki talebini karşıladığını, gelecek hafta içerisinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konuda ihaleye çıkmak için hazırlıklarının tamamlanması yönünde talimat verdiğini belirtti.

Son günlerde Covid-19 rakamlarının yükselişe geçtiğine değinen Başbakan Saner, vatandaşlara bir kez daha duyarlı olma çağrısı yaptı, maske, mesafe, hijyen kurallarını hatırlattı.

Güney Kıbrıs’ın son 3 gündür kırmızı ülke konumuna geçtiğini dile getiren Başbakan Saner, bu konuda İki Toplumlu Sağlık Komitesi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, buradan çıkacak kararlar ışığında uygulamaları tekrar gözden geçireceklerini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı. Toplantı yaklaşık 3 buçuk saat sürdü.  Toplantı sonrası açıklamayı Başbakan Ersan Saner yaptı.

Başbakan Saner, Bakanlar Kurulu’nun rutin toplantısını gerçekleştirerek, Kıbrıs Türk Halkı’nın ekonomik olarak kalkınmasına katkı koymak amacıyla Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Mali ve İktisadi Protokol çerçevesinde yapılacak olan ihaleler ve buna bağlı olarak hibelerle de ilgili olarak ayrıntılı görüşlerini paylaşarak, KKTC’de yeni yapılacak ihalelerle ilgili kararlar aldığını belirtti.

100 MİLYON TL’LİK KAYNAK SERBEST BIRAKILDI

Bakanlar Kurulu olarak, ülkedeki ekonomik kalkınma anlamında, reel sektöre yapılan katkılara, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci hibe paket programı ile yapılacak katkılar için 100 Milyon TL’lik kaynağın serbest bırakıldığını açıklayan Başbakan Saner, şunları kaydetti:

“KKTC Karayolları Master Planı’nın uygulanması çerçevesinde yol yapım ve bakım projeleri için 15 Milyon TL, belediye ve köylerin altyapı yatırımlarına katkı olarak 30 milyon TL, organize sanayi bölgelerinin altyapı ve inşaatlarına katkı olarak 9 Milyon TL, eğitim ve öğrenim hizmetlerini geliştirilmesi için 6.5 Milyon TL, polis teşkilatının güçlendirilmesi projesi için 5 Milyon TL, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin (LAÜ) yatırım giderlerine kaynak için 6 Milyon TL, proje destekli tarımsal kısmi hibe programı için 3 Milyon TL, sanayici ve küçük esnafa yönelik proje destekli kısmi hibe için 3 Milyon TL, turizm projelerine kısmi hibe programı için 3 Milyon TL, Girne Öğretmen Evi tamir ve bakımı için 3 Milyon TL olmak üzere, 100 Milyon TL’lik kaynağı serbest bıraktık.”

İLERLEYEN GÜNLERDE İHALELERE ÇIKILACAK

Başbakan Saner, bunların ileriki günlerde teker teker ihalelerine çıkılarak, ekonomiyi 2019 seviyesine taşımak ve daha da ileriye gitmek için gerekli projeleri üretmeye devam edeceklerini söyledi.

GAÜ HASTANESİ’NİN İHALESİ İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Girne Amerikan Üniversitesi’nden (GAÜ) alınan GAÜ Hastanesi’nin ihalesine çıkılması için Sağlık Bakanlığı’nın yetki talebinde bulunduğunu dile getiren Başbakan Saner, Maliye Bakanlığı’nın bugün yetki talebini karşıladığını, gelecek hafta içerisinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konuda ihaleye çıkmak için hazırlıklarının tamamlanması yönünde talimat verdiğini belirtti.

90 MİLYON TL’LİK HİBE PROGRAMI

Geçen hafta itibarı ile 90 Milyon TL’lik de hibe programının bulunduğuna işaret eden Başbakan Saner, şöyle devam etti:

“Hibe programı sırasıyla sanayicilere kalite vergisi, fuar ve pazarlamaları için 3 Milyon TL, turizm ve salgın desteği olarak 95 küçük otele, 55 restoranta ve 162 acenteye 15 Milyon TL, sosyal yardım alan vatandaşlara 6 Milyon TL, bunun yanında 6 bin 949 çiftçi, arıcı, balıkçıya 10 Milyon TL, elektrik bağlantısı altyapısı için gerçek ve tüzel kişilere yaklaşık 3 bin kişiye 5 Milyon TL kaynak aktarıldı.”

Aktarılacak kaynaklardan çiftçi, arıcı, balıkçı, sanayici ile turizm ve salgın desteği olarak katkı verilecek işletme sahiplerinin devlete herhangi bir müracaat yapmalarına gerek olmadığını ifade eden Başbakan Saner, bu işletme sahiplerinin tüm kayıtlarının ilgili bakanlıklarda bulunduğunu söyledi. Başbakan Saner, ilgili bakanlıklardan Turizm Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve sosyal yardım alan vatandaşlar için de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, hibe rakamlarını ilgili işletme sahiplerinin veya ihtiyaçlı vatandaşların hesaplarına aktaracağını bildirdi.

8 bin 700 küçük esnaf ve sanayiciye verilecek 15 Milyon TL’lik hibe için, Başbakanlığa bağlı Yatırım ve Geliştirme Ajansı’nın sayfasından ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Başbakan Saner, müracaatların online olarak yapılacağını kaydetti. Başbakan Saner, müracaatların değerlendirilerek, almaya hak kazanacak esnaf ve zanaatkarlara bu rakamların hibe olarak aktarılacağını kaydetti. Başbakan Saner, hangi sektörlerin nasıl başvuru yapacağının Başbakanlığın resmi web sayfasının altındaki sayfada ayrıntılı bir şekilde belirtildiğini söyledi.

“ŞU ANA KADAR 220 BİN KİŞİYİ TEK DOZ OLARAK AŞILADIK”

Son günlerde Covid-19 rakamlarının yükselişe geçtiğine de değinen Başbakan Saner, vatandaşlara bir kez daha duyarlı olma çağrısı yaptı. Virüsün mutasyona uğradığına ve farklı varyantlarda bulaşın etkisini artırdığına vurgu yapan Başbakan Saner, ülkede şu ana kadar 220 bin kişinin tek doz olarak aşılandığını söyledi.

Esas hedeflerinin Temmuz ayının sonuna kadar 18 yaş üstü tüm vatandaşların aşılanması olduğuna dikkat çeken Başbakan Saner, aşılamanın hastalığın seyir düzeyini, ağırlığını ve öldürme oranını aşağıya çektiğini belirtti. Başbakan Saner, buna rağmen hastalığın bulaşmasının, zorunlu karantina uygulamalarının devam ettiğini ve bunun sosyal hayatı, ekonomiyi, normalleşme sürecini sıkıntıya soktuğunu kaydetti.

“ÇOK HASSAS DAVRANMAMIZ GEREK”

“Bu konuda çok hassas davranmamız gerek” vurgusu yapan Başbakan Saner, “Yeniden kısıtlamalar ve kapanmalarla yüzleşmek istemiyorsak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına her zaman uymamız gerek. Toplu aktivitelerden ve yakın temastan da mutlak surette kaçınmalıyız” şeklinde konuştu.

“İKİ TOPLUMLU SAĞLIK KOMİTESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Güney Kıbrıs’ın son 3 gündür kırmızı ülke konumuna geçtiğini dile getiren Başbakan Saner, bu konuda İki Toplumlu Sağlık Komitesi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, buradan çıkacak kararlar ışığında uygulamaları tekrar gözden geçireceklerini söyledi.

Başbakan Saner son olarak, maske, mesafe, hijyen kurallarına azami şekilde uyulması için çağrı yaparak, toplu bulunan mekanlardan uzak durulması gerektiğini hatırlattı. “Bu günlere kolay gelmedik, toplumsal seferberliğe ihtiyacımız var” diyen Başbakan Saner, bugüne kadar başarılı şekilde yürütülen sürecin bundan sonra da devam etmesi için dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. Saner, bir daha sıkıntılı dönem yaşamamak için imkanların insanların kendi elinde olduğunun altını çizdi.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 6, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

 

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığını hatırlatarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Devamını oku
30311
Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

 

“Ercan Havalimanı, Girne Antik Liman ve Ada Kıbrıs projeleriyle turizmde tarihi bir dönüşüm başlattık”

 

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 34. Olağan Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada, turizmin Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kalbi olduğunu vurguladı.

 

Devamını oku
2
345
Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

 

Yarın Adıyaman’da görülecek, Şampiyon Meleklerimiz de dahil olmak üzere 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında kamu görevlilerine ilişkin duruşma öncesinde, Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet bugün Adıyaman’a hareket etti.

 

Devamını oku
6789
1011
Üstel: “Tüm Projelerimize Açık ve Güçlü Destek Verilmesi Bizleri Son Derece Mutlu Etmiştir”

Üstel: “Tüm Projelerimize Açık ve Güçlü Destek Verilmesi Bizleri Son Derece Mutlu Etmiştir”

 

Başbakan Ünal Üstel, Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yaptığı görüşmenin ardından, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin sadece diplomatik değil, gönül ve kardeşlik bağı temeline dayandığını vurguladı.

 

 

Devamını oku
121314
Başbakan Ünal Üstel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki Cumhuriyet Halk Partisi heyetini kabul etti.

Başbakan Ünal Üstel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki Cumhuriyet Halk Partisi heyetini kabul etti.

 

Özgür Özel Başkanlığındaki CHP heyetini kabulünde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının 1950’li yıllardan itibaren verdiği varoluş mücadelesini hatırlattı. Üstel, 1960’ta kurulan ortaklık devletinde Rum tarafının kısa sürede anlaşmayı bozduğunu, 1963–64 olaylarının ardından Kıbrıs Türk halkının sistemli bir şekilde ortaklıktan dışlandığını anlattı.

 

Devamını oku
15
Başbakan Ünal Üstel, "15 Kasım Cumhuriyet Bayramı"  nedeniyle mesaj yayımladı...

Başbakan Ünal Üstel, "15 Kasım Cumhuriyet Bayramı"  nedeniyle mesaj yayımladı...

 

Başbakan Ünal Üstel'in mesajı şöyle;

 

"Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğe, eşitliğe ve kendi geleceğini tayin etme hakkına olan inancının bir tezahürü olan Cumhuriyetimiz, bugün 42 yaşında.

 

Devamını oku
16
171819
Başbakan Ünal Üstel, Mali Destek Programı çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı....

Başbakan Ünal Üstel, Mali Destek Programı çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı....

 

“150 Milyon TL’lik Destek Paketini Üreticilerimiz ve Girişimcilerimizle Buluşturuyoruz”

 

Devamını oku
20212223
24252627282930
1234567

EasyDNNNewsCalendar

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567