Başbakan Ünal Üstel, TÜRKPA heyetini kabul etti.

Başbakan Ünal Üstel, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 52'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreter Yardımcısı Bektur Bazakechov ile TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Sekreteri Kadir Yaman'ı kabul etti...

"KKTC, ADIYLA, BAYRAĞIYLA VE VARLIĞIYLA TÜRK DÜNYASININ AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR"

Kabulde konuşan Başbakan Üstel, Türk dünyasının temsilcilerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Türk dünyasının KKTC'ye gösterdiği dayanışmanın her geçen gün güçlenmesinin Kıbrıs Türk halkına umut verdiğini söyledi.

KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olma sürecinde Türk dünyasının ortaya koyduğu güçlü iradenin kendileri için son derece kıymetli olduğunu vurgulayan Üstel, bu desteğin Kıbrıs Türk halkının haklı davasına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Gözlemci üyeliğin ardından Türk dünyasının temsilcileriyle aynı masa etrafında buluşmanın ve ortak meseleleri değerlendirme fırsatı yakalamanın büyük bir gurur olduğunu belirten Üstel, Türk dünyasının sadece ortak bir coğrafya değil, ortak tarih, ortak kültür ve ortak geleceğin adı olduğunu kaydetti.

Ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel alanlarda Türk dünyasıyla iş birliğinin daha da güçleneceğine inandıklarını dile getiren Üstel, "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur." anlayışıyla çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Başbakan Üstel, konuşmasının sonunda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın Kıbrıs Türk halkı için taşıdığı tarihi öneme dikkat çekerek, Türk dünyasının temsilcilerini ülkede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti yineledi ve ziyaretlerinden dolayı TÜRKPA heyetine teşekkür etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 19, 2026,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
789

Üstel: “ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarındaki son duruma ve Ankara’da gerçekleştirilen temaslar sonucunda alınan yeni kararlara ilişkin açıklamada bulundu.

Devamını oku
10111213
14

Başbakan Ünal Üstel, OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Girne açıklarındaki batık alanında çalışmalarına başlayan özel donanımlı OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Devamını oku
151617181920
21222324252627
2829301234
567891011

EasyDNNNewsCalendar

«Eylül 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011