BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

 

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, muhalefetin eleştirilerini yanıtlarken, hükümetin önemli fedakarlıklar yaptığını dile getiren Üstel, Türkiye ile imzalanan protokoller sayesinde altyapı ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığını söyledi.

 

Üstel, tüm olumsuzluklara rağmen, 30 yıldır yapılamayan reform ve projelerin hayata geçirildiğini, beklenen yasaların da Meclis’ten geçirildiğini ifade etti.

 

2026 yılında halkın beklentilerini karşılamak adına gerekli yasal düzenlemeleri Meclis’ten geçirmeye devam edeceklerini belirten Üstel, erken seçim tartışmalarına da net bir yanıt verdi.

 

“Böyle bir dönemde erken seçime gidilecekse bu, hükümetin ortaklarıyla birlikte alacağı ve muhalefetle istişare ederek vereceği bir karardır” diyen Üstel, “Bizim gündemimizde erken seçim yoktur. Gündemimizde halka hizmet, halkın ihtiyacı olan yasaları Meclis’ten geçirmek ve halkı rahatlatmak vardır” ifadelerini kullandı.

 

 Geçmişte de yasa gücünde kararnameler çıkarıldığını hatırlatan Üstel, hükümetin hiçbir gayri yasal uygulamasının olmadığını belirtti.

 

Üstel, muhalefetle iş birliği içinde, halk yararına yasa yapmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 5, 2026,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

Documents to download

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
456
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

 

“HÜKÜMETİN İSTİKRARLI DURUŞU VE ANAVATAN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İMZALANAN MALİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇERÇEVESİNDE UZUN ZAMAN ÖZLENEN YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİ”

 

Devamını oku
78910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567