Başbakan Ünal Üstel, Grand İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan altı kamu görevlisinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması öncesinde açıklama yaptı…

Adıyaman’a giden Başbakan Ünal Üstel, Grand İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan altı kamu görevlisinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması öncesinde basın açıklaması yaptı.

 

Başbakan Ünal Üstel, Grand İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan altı kamu görevlisinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması öncesinde yaptığı açıklamada; 6 Şubat depremlerinde KKTC’nin geleceğini temsil eden evlatlarını yitirdiklerine işaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güvendiklerini ve bugünkü duruşmada adaletin tecelli edeceğine inandığını söyledi. Üstel, davadan istenilen sonucun alınamaması halinde ise bunun takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

BİR BAŞBAKAN OLARAK DEĞİL BİR BABA OLARAK, BİR ANNE BABANIN ACISINI HİSSEDEREK BURADAYIM

Sürecin başından beri Kıbrıslı Türkler olarak Adıyaman’da olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade eden Başbakan Üstel, “Bir Başbakan olarak değil bir baba olarak, bir anne babanın acısını hissederek buradayım” dedi.

6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan depremde hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını ifade eden Başbakan Üstel, şöyle devam etti:

 

DEPREMDE KAYBETTİĞİMİZ ŞAMPİYON MELEKLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

“Depremde kaybettiğimiz şampiyon meleklerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Onlara sözümüz var. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Adıyaman'dayız. Biz hükümet olarak ana muhalefet partisi ve bakanlarımız, milletvekillerimizle hep Adıyaman’da olduk. Çocuklarımızın hakkını aramak için hukuk yoluna gittik. Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güveniyoruz, güvenmeye devam edeceğiz.”

Başbakan Üstel, bugünkü duruşmanın önemine işaret ederek, süreç tamamlanana kadar çocukların hakkını sonuna kadar arayacaklarını vurguladı.

İsias Otel’in ilk davasında istenilen sonucun çıkmamasının ardından hukuk mücadelesine devam ettirdiklerini anımsatan Üstel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

ADALETİN BUGÜN TECELLİ EDECEĞİNİN İNANCINI TAŞIYORUM

“Hep birlikte adaletin tecellisini bekliyoruz. Bugün önemli bir duruşma, kamu görevlileri binanın usulsüz olduğunu bildikleri halde binanın yapılmasına izin verdiler. Adaletin bugün tecelli edeceğinin inancını taşıyorum. İstediğimiz netice çıkmazsa bunun da takipçisi olacağız.  Kararı bekliyoruz.”

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 19, 2026,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3456789
10111213141516
171819

Başbakan Ünal Üstel: “Dijital dönüşümün temel altyapısını oluşturacak stratejik bir yatırım”

“Hedefimiz 2027 yılı içerisinde fiber altyapıyı hanelere ve iş yerlerine ulaştırmak”

Devamını oku
20212223

Üstel: “Göç-Sis ve E-Vize uygulamasını hayata geçiriyoruz”

İlk aşamada Suriye, Nijerya ve Ermenistan vatandaşları E-Vize sistemine dahil edilecek.

Devamını oku
24252627

Başbakan Ünal Üstel, Açıklama Yaptı...

Başbakan Ünal Üstel, FC Barcelona Academy’nin Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirmeyi planladığı futbol kampının Güney Kıbrıs Rum yönetimi, Rum Futbol Federasyonu ve aşırı sağcı ELAM’ın girişimleri sonrasında iptal edilmesine sert tepki gösterdi.

Devamını oku
28
Başbakan Ünal Üstel, Açıklama Yaptı.

Başbakan Ünal Üstel, Açıklama Yaptı.

Başbakan Ünal Üstel, geçtiğimiz günlerde FC Barcelona Academy’nin Kuzey Kıbrıs’ta çocuklar için gerçekleştirmeyi planladığı futbol kampının, Rum tarafının siyasi baskıları ve girişimleri sonucunda iptal edilmesini net sözlerle değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu:

 

Devamını oku
2930
31123456