BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN ŞAHİTLİĞİNDE “SAĞLIK MUAYENELERİ VE SAĞLIK RAPORLARINA İLİŞKİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ” İMZALADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN  ŞAHİTLİĞİNDE “SAĞLIK MUAYENELERİ VE SAĞLIK RAPORLARINA İLİŞKİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ”  İMZALADI

Protokol’e Başbakan Üstel, Sağlık Bakanı Dinçyürek ve Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Karavezirler imza koydu

Başbakan Üstel: “Gençlerimiz bizim herşeyimizdir”

Sağlık Bakanlığı ve Futbol Kulüpler Birliği, Başbakan Ünal Üstel şahitliğinde “Sağlık Muayeneleri ve Sağlık Raporlarına İlişkin İşbirliği Protokolü”  imzaladı.

“Sağlık Muayeneleri ve Sağlık Raporlarına İlişkin İşbirliği Protokolü”nü  Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ve Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karavezirler imzalarken, Başbakan Ünal Üstel de şahit olarak imza koydu.

Başbakanlık’ta düzenlenen imza töreninde, Başbakan Ünal Üstel, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ve Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karavezirler birer konuşma yaptı.

Başbakan Ünal Üstel de konuşmasında, güzel bir güne şahitlik ettiğini dile getirerek, “gençlerimiz bizim her şeyimizdir.” dedi.

Başbakan Üstel, ekonomik sıkıntılar içerisinde bu yolu yürürken gerek çalışana gerek işçiye gerek diğer kesimlere destek primleriyle bu kötü günlerden geçerken sektörlerin ayakta kalmasının hükümet olarak asli görevlerinden biri olduğunu vurguladı.

Sporcuların zorluklar içerisinde kulüplerini çevirdiklerinin bilince içerinde olduklarını dile getiren Başbakan Üstel, bu zorlukları düşünürken Kulüpler Birliği Başkanı ile yapılacak protokolde sporcu camiasının rahata kavuşturulacağını belirtti.

Gençlerin kendileri için vazgeçilmez olduğunu dile getiren Başbakan Üstel, dünyada gençlere sporda uygulanan ambargolardan dolayı istenilen spor aktiviteleriyle dünyaya açılamamanın zorluğu  içerisinde olunduğunu kaydetti.

En azından ülkede gençlerin daha rahat spor yapabilmelerini sağlamak ve gençleri teşvik etmek ve dış etkenlerden etkilenmemelerini sağlamak için kulüpler birliği ve ilgili bakan ile birlikte bu protokolü imzalayacaklarını dile getiren Başbakan Üstel, protokolün spor camiasına hayırlı olmasını diledi.

10 maddeden oluşan protokolün amacı şöyle:

“Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen süper ve 1’inci liglerde bulunana A1 ve A2 takım oyuncularının ve diğer ilgili kişilerin sağlık muayenelerinin yapılmasını sağlayarak, raporların düzenlenmesini sağlamak.”

-Karavezirler

İlk konuşmayı yapan Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karavezirler, Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’e dar bir zamanda böyle bir imkan sunduklarından dolayı teşekkürler etti.

Yaklaşık 32 takımın olduğunu, A takım ve genç takımlardan oluşan ekipte yaklaşık bin beş yüz tane futbolcunun yer aldığını, bu futbolcuların da sağlık raporlarına ihtiyaçları duyduklarını dile getiren Karavezirler, amaçlarının ülke sporuna ve ülke gençlerine hizmet etmek olduğunu kaydetti.

-Dinçyürek

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de konuşmasında, Futbol Kulüpler Birliği ile yaptıkları görüşmede haklı talepleri olduğunu gördüklerini kaydetti.

Taleplerini dikkate alarak ülke gençlerinin ve kulüplerin önünü açmak adına sağlık kontrollerinden geçmelerine olanak sağlayıp, mevcut takiplerini yapabilmek adına bir protokolü uygun gördüklerini dile getiren Dinçyürek, Başbakan Ünal Üstel’in desteği ile protokol hazırladıklarını söyledi ve “Tabi ki bu bir başlangıçtır. 32 kulüp A takımı, genç takımı ve belki onun altında gelecek genç nesillerin de gelip kontrollerini yaptırmak isteyecekleri bir protokolün zeminini hazırladık.” dedi.

Bu konuda kendilerine destek olan Başbakan Ünal Üstel’e teşekkür eden Dinçyürek,  ayrıca Kulüpler Birliği Başkanı nezdinde tüm spor camiasına ve kulüplere teşekkür etti.

Bu ülke gençlerinin önünü açabilmenin önemine dikkat çeken Dinçyürek, “spor, gençlerimizin enerjilerini doğru yönde kanalize edebilecekleri, takım çalışmasına adapte olabilecekleri bir yoldur. Eğer gençlerimize biz sahip çıkmazsak sonra hiçbirimizin arzu etmediği kötü alışkanlıklara düşme şansları daha fazladır.” dedi.

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karaveziler’e de teşekkür eden Dinçyürek, birçok fedakarlık yaparak kulüpleri daha iyi yerlere getirmek için uğraş verildiğini söyledi ve Bakanlık olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 28, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:
«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.

Devamını oku
30123

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından başlatılan arama çalışmaları neticesinde bir naaşa daha ulaşıldı.

Devamını oku
4
5

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından sürdürülen arama çalışmaları neticesinde bugün bir naaşa daha ulaşılmıştır.

Devamını oku
6

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde ulaşılan iki naaşın kimlik tespitine yönelik DNA çalışmaları tamamlandı.

Devamını oku
78

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURİYET MECLİSİ’NDE KONUŞTU…

“HEDEFİMİZ GENÇLERİN KÖYLERİNDE KALMALARINI SAĞLAMAK”

Devamını oku
9

ÜSTEL: “ATTIĞIMIZ HER ADIM ÜLKEMİZİN VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİNDİR”

ATEŞLİ SİLAHLAR VE PATLAYICI MADDELER YASALARINDA KARARLI ADIM

ÜSTEL: “ATTIĞIMIZ HER ADIM ÜLKEMİZİN VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİNDİR”

ŞEVKETOĞLU: “GEÇMİŞTE BİRÇOK BAŞBAKANIN UZAK DURDUĞU KONUDA ÜSTEL KARARLI BİR ADIM ATTI”

Devamını oku
10
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “OPTIMUS PRIME’IN GÖREV SÜRESİ TAMAMLANDI”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “OPTIMUS PRIME’IN GÖREV SÜRESİ TAMAMLANDI”

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Başçeri ile birlikte, Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından arama çalışmalarını yürüten Optimus Prime gemisinde, Derinsu Su Altı Mühendislik firması yetkilisi Okan Taktak, gemi kaptanı ve görevli personelle bir araya geldi.

 

Devamını oku
11
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678