BAŞBAKAN ÜNAL ÜSDTEL, SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE DAAK ARASINDA PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSDTEL, SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE DAAK ARASINDA PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

İmza törenine Başbakan Ünal Üstel de katıldı

Üstel: “Beklenmedik bir anda meydana gelebilecek doğal afetlere karşı teşkilatlanıp, eksikliklerin giderilmesi için Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve DAAK arasında yapılacak iş birliği ülke ve ülke insanı için önemli”

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (DAAK) arasında ortak faaliyetler ile afet ve acil durumlarda iş birliği yapmak amacıyla protokol imzalandı.

Başbakan Ünal Üstel’in de  bulunduğu imza töreninde, protokole Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ile Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (DAAK) Başkanı Deniz Erdağ imza koydu.

-Erdağ

Protokol, İmza töreninde konuşan DAAK Başkanı Deniz Erdağ, 6 Şubat asrın felaketinden sonra bir araya gelen gönüllüler olduklarına dikkat çekerek, depremin ardından 28 Şubat’ta DAAK’ı kurduklarını anlattı.

Erdağ, derneklerinin kurulduğu günden bu yana Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’yla iş birliği içinde eğitimlerini tamamlayarak KKTC’de olabilecek bir doğal afet için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirtti.

Dernekleri kurulduğundan bu yana  birtakım çalışmalar yaptıklarını, bunlardan en önemlisinin de depremlerde kullanılan hassas dinleme cihazının temini olduğunu ifade eden Erdağ, bugün bu cihazın siparişinin verildiğini kaydetti.   

-Karaca

Sivil Savunma Teşkilatının Başkanı Atilla Karaca da konuşmasında, KKTC halkının doğal afetlere duyarlılığının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, bunu 6 Şubat depremi ve yaşanan yangınlarda birebir gördüğünü söyledi.

Sivil Savunma Teşkilatı  Başkanlığı ekipleri Başbakan Ünal Üstel’in talimatıyla 6 Şubat depremi için yardıma giderken, KKTC’den de çok sayıda gönüllünün yardıma koştuğunu ifade eden Karaca, gönüllülerin daha sonra dernek kurarak görev icra etmek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Bir doğal afetin üstesinden tek başına devletin gelmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Karaca, KKTC’de örnek seviyede dernekler olduğunu belirtti.

-Üstel

Başbakan Ünal Üstel de, gönüllülük esasına göre kurulan derneğe ve ekibe teşekkür etti.

Beklenmedik bir anda meydana gelebilecek doğal afetlere karşı teşkilatlanıp, eksikliklerin giderilmesi için Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve DAAK arasında yapılacak iş birliğinin ülke ve ülke insanı için önemine işaret eden Başbakan Üstel, dernek başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

Beklenmedik anlarda meydana gelebilecek doğal afetlerden en acısının 6 Şubat asrın felaketinde yaşandığına işaret eden Başbakan Üstel, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri yanında gönüllülerin de hemen çalışmalara başladığını anımsattı.

Asrın felaketinde ekip çalışmasının önemini bir kez daha idrak ettiklerini ifade eden Başbakan Üstel, gönüllülerin dernekleşmesiyle, eğitimler gördüklerini ve her türlü olası felakete hazırlandıklarını anlattı.

“Ülkeyi yarınlara hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diyen Başkan Üstel, derneğin 6 ilçede de oluşturularak gönüllülük esasında, iş birliği içinde çalışma yapması temennisini dile getirdi.

Başbakan Üstel, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile dernek başkan ve üyelerine katkılarından ötürü teşekkür etti.

-Protokol

Protokol; SSTB ve DAAK arasında iş birliğinin oluşturulması ve geliştirilmesi, olağanüstü durum, savaş ile afet ve acil durumlar oluşmadan önce iş birliği alanlarının saptanıp geliştirilmesi, kültürel mirasın korunması, afet ve acil durumlarda ise ulusal ve uluslararası alanlarda insani yardım faaliyetlerinin iş birliği içerisinde icrasında birbirine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 26, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

“Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

Devamını oku
26

Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

“Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”

Devamını oku
2728293031
12

Başbakan Ünal Üstel, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile gerçekleştirilen görüşmede, bu ay KKTC’de imzalanması planlanan anlaşma kapsamında KKTC’ye doğal gaz ulaştırılmasını öngören ve “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen doğal gaz boru hattı projesinde gelinen son aşama ile yürütülen çalışmalar ele alındı.

Devamını oku
345
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, UWW PLAJ GÜREŞİ DÜNYA SERİSİ'NDE “EN İYİ TEKNİK” ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ÖMER ÖZYILDIRIM’I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, UWW PLAJ GÜREŞİ DÜNYA SERİSİ'NDE “EN İYİ TEKNİK” ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ÖMER ÖZYILDIRIM’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Milli Takımı adına yarışarak UWW Plaj Güreşi Dünya Serisi 2. Etabı’nda erkekler kategorisinde verilen “Erkekler En İyi Teknik (Top Technique)” ödülünün sahibi olan KKTC ve Türkiye Güreş Milli Takımı sporcusu Ömer Özyıldırım ile antrenörü Celal Keleş’i kabul etti.

 

Devamını oku
67
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345