BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KARPAZ- ZAFER BURNU YOLU YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLAMA TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KARPAZ- ZAFER BURNU YOLU YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLAMA TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KARPAZ- ZAFER BURNU YOLU YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLAMA TÖRENİNE KATILDI

“ BU YOL; BÖLGEDEKİ YENİ KALKINMA HAMLEMİZİN BAŞLANGICI"

Başbakan Ünal Üstel, İhalesi 2013 yılında tamamlanan, ancak çevre örgütlerinin karşı çıkışı ve çeşitli nedenlerle bir türlü yapılamayan Dipkarpaz -Manastır yolunu yenileme çalışmaları KKTC Karayolları Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü kapsamında düzenlenen törene katıldı.

Başbakan Ünal Üstel törende bir konuşma yaparak, bölge halkının uzun zamandan beridir bekleyiş içerisinde olduğu Karpaz- Zafer Burnu yolunu yenileme çalışmalarına halkın şahitliğinde bugün başladıklarını kaydetti.

Üstel, trafikte üzücü olaylara yeniden dikkat çekerek koalisyon ortaklarıyla birlikte bu sorunları çözmek için kardeş ülke Türkiye ile en üst düzeyde imzalanan protokollerle yolları tamamladıklarını kaydetti.

HİÇBİR SÖZÜMÜZÜ HAVADA BIRAKMADIK

Hükümete geldikleri andan itibaren verdikleri bütün sözleri yerine getirdiklerini söyleyen üstel, "Hiçbir sözümüzü havada bırakmadık.” dedi.

Üstel, hükümetin 12 Mayıs’ta üçüncü görev yılını tamamlayacağını hatırlatarak, bu üç yıl içinde en acil yollardan başlanarak ilgili birimlerin gece gündüz çalıştığını söyledi.

Karpaz-Manastır yolunun, ihalesi geçmişte yapılan ancak yarım kalan bir yol olduğunu vurgulayan Üstel, “Başlamamadan biten bir yolumuzdu, 2013’lerde ihaleye çıkılmıştı.” dedi.

Ülkenin lokomotif sektörünün turizm olduğunu belirten Üstel, “Bu bölgelere yapılan yatırım KKTC’ye yapılan yatırımdır.” diye konuştu.

Bugünkü yatırımın hükümetin Karpaz bölgesine verdiği önemin göstergesi olduğunu belirten Üstel, “Ülkemizin bu güzide bölgesinde oluşturacağımız yeni bir kalkınma hamlesinin başlangıcıdır.” dedi.

Yolu eksiksiz ve kusursuz yapacaklarını belirterek, dedikodulara değinen Üstel, “Bilesiniz ki dedikoduyla iş yapmayız, çok konuşmayız da… Bizim işimiz, iş yapmaktır. Az konuşup, çok iş yapmaktır. O yüzden söylenenlere kulak vermeyin.” dedi.

Üstel, "12 Mayıs'ta 3 senemizi dolduracağız. Ne ben başbakan olarak ne de koalisyon ortaklarım hiçbir platformda söz verdiklerimizi yerine getirmezlik yaptık. Ne de söz verdik ve onu popülizm yapıp halkı kandırarak oy almak peşine düştük. Her yerde gerçekçi yaklaştık, gerçekler ışığında ve de kalıcı eserler bırakmak adına bu şekilde eserlerimizi yapıyoruz. O yüzden diyorum bizim hükümetimiz söz verdi mi yapar, iyisini yapar, kalitesini yapar.” diye konuştu.

YENİ DÜZENLEMELERE DEVAM...

Trafikteki yeni düzenlemelere değinen Üstel, dağ yolunun (Değirmenlik-Girne yolu) ihalesinin de 2012’de yapıldığını ancak istimlak problemlerinden dolayı yarım kaldığını, halka verdikleri sözü yerine getirerek yakında bu yolun da yapımına başlayacaklarını, bitirene kadar da yol güvenliğini sağlamak için her kilometresine bir kamera koyacaklarını söyledi.

Üstel, Lefkoşa çevre yolu yonca kavşağının da ay başında bitirilerek trafiğe açılacağını, bu projenin Lefkoşa trafiğine büyük rahatlama getireceğini kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 25, 2025,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

SAĞLIKTA ÖNEMLİ ADIM; YENİ MARAŞ SAĞLIK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Devamını oku
3031
Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümet, çalışma hayatı ve sağlık alanında uzun yıllardır tartışma konusu olan iki önemli konuda tarihi adımlar attı. Asgari ücrette yıllardır süregelen adaletsizlik sona erdirilirken, sosyal sigorta emeklileri ve bazı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar için ilaç katkı payı uygulaması da tamamen kaldırıldı.

 

Devamını oku
123
45678910
111213141516
Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Sosyal Konut Kura Çekimi Törenine Katıldı

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Sosyal Konut Kura Çekimi Törenine Katıldı

 

Başbakan Ünal Üstel, 1. Etap Güzelyurt Sosyal Konut Projesi için başvuran vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen kura çekim törenine katıldı.

 

Devamını oku
17
181920
Başbakan Ünal Üstel, İnşaat Mühendisleri Odası Mehmet Göze Yapı Malzemeleri ve Mekaniği Laboratuvarı açılış törenine katıldı.

Başbakan Ünal Üstel, İnşaat Mühendisleri Odası Mehmet Göze Yapı Malzemeleri ve Mekaniği Laboratuvarı açılış törenine katıldı.

 

Törende yaptığı konuşmada Üstel şunları söyledi:

 

“Hedefimiz, KKTC ekonomisini daha güçlü bir noktaya taşımaktır.

 

Devamını oku
21
Başbakan Ünal Üstel, Alayköy Sosyal Konut Tanıtım Lansmanında konuştu

Başbakan Ünal Üstel, Alayköy Sosyal Konut Tanıtım Lansmanında konuştu

 

Başbakan Ü

 

 

GENÇLER KENDİ TOPRAKLARINDA YUVA SAHİBİ OLUYOR

nal Üstel, Alayköy Sosyal Konut Tanıtım Lansmanında konuştu: “27 yıl sonra yeniden sosyal konut projeleri ile gençlerimizi kendi topraklarında tutuyoruz.”

 

Devamını oku
22
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile ortak basın toplantısında konuştu...

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile ortak basın toplantısında konuştu...

 

Başbakan Ünal Üstel, temaslarda bulunmak ve açılışa katılmak üzere adaya gelen Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Ercan Havalimanı’nda basın toplantı düzenlendi.

 

 

Devamını oku
23
Başbakan Ünal Üstel, E-Devlet Mobil Uygulaması Lansmanına katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, E-Devlet Mobil Uygulaması Lansmanına katıldı...

 

“40 milyarlık bir kaynak ihtiyaç duyulan projelere sağlandı”

 

Devamını oku
24
25262728293031
1234567