BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TÜRK HAVA KURUMU HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TÜRK HAVA KURUMU HEYETİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Üstel, Türk Hava Kurumu heyetini kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50. yıl kutlamalarına katılmak üzere ülkede bulunan Türk Hava Kurumu heyetini kabul etti.

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç başkanlığındaki heyetle görüşmesinde konuşan Başbakan Üstel, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın sadece Türklere değil, Rumlara da barış getiren bir harekat olduğuna vurgu yaparak, “20 Temmuz bizim en büyük bayramımız” dedi.

“Biz Barışı kutlarken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ile savunma anlaşması imzalamaya hazırlanıyor” diyen Başbakan Üstel, “Rum zihniyeti değişmedi. Zihniyet 74 öncesi neyse, bugün de aynı, yarın da aynı olacak” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen iki devletli çözüm siyasetinin destekleyen tarihi kararı mutlulukla karşıladıklarını da ifade eden Başbakan Üstel, Cumhuriyet Meclisi’ni toplayarak, “Bu tarihi kararı yineleyeceğiz” dedi.

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç ise konuşmasında Eskişehir’de verilen havacılık eğitimini KKTC’deki gençlere tanıtmak istediklerini kaydetti.

Yurtnaç, “Biz 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde, hem sizlerle tanışalım hem kurumu tanıtalım istedik. Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanımızla görüştük, özellikle Kıbrıs’taki gençlerin hava sporları alanında eğitim almaları ile alakalı bir protokol yapacağız. Önümüzdeki yıl içerisinde bu çalışmaları yapacağız” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 20, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

 

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığını hatırlatarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Devamını oku
30311
Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

 

“Ercan Havalimanı, Girne Antik Liman ve Ada Kıbrıs projeleriyle turizmde tarihi bir dönüşüm başlattık”

 

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 34. Olağan Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada, turizmin Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kalbi olduğunu vurguladı.

 

Devamını oku
2
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567