BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "GOL ATAN CEPHEYE" BELGESELİNİN TANITIM ETKİNLİĞİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "GOL ATAN CEPHEYE" BELGESELİNİN TANITIM ETKİNLİĞİNE KATILDI

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkıları ile yapılan ve 1955-1974 yılları arasındaki dönemde Kıbrıs Türklerinin futbol kulüpleri aracılığıyla direniş ve mücadele öykülerini anlatan “Gol Atan Cepheye” adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

 

YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’ndekio etkinliğe, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakanlar, milletvekilleri, sivil ve askeri erkan ile diğer davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan tanıtım etkinliğinde ilk konuşmayı Belgeselin Yönetmeni Erdal Hoş yaptı.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 17, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
789

Üstel: “ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarındaki son duruma ve Ankara’da gerçekleştirilen temaslar sonucunda alınan yeni kararlara ilişkin açıklamada bulundu.

Devamını oku
10111213
14

Başbakan Ünal Üstel, OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Girne açıklarındaki batık alanında çalışmalarına başlayan özel donanımlı OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Devamını oku
151617181920

ÜSTEL: “ACININ YÜKÜNÜ TAŞIYAN İNSANLARIMIZI HAK ARAMA MÜCADELESİNDE DE YALNIZ BIRAKMIYORUZ”

Başbakan Ünal Üstel, 30 Ağustos’ta meydana gelen Filo Jet gemi faciasından etkilenenler için hukuk, ikamet ve sağlık alanlarında hazırlanan düzenlemelerin hükümet tarafından geçirildiğini açıkladı.

Devamını oku
21222324252627
2829301234
567891011