BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL DEPREM BÖLGELERİNE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETİNİ ADIYAMAN'DA NOKTALADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL DEPREM BÖLGELERİNE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETİNİ ADIYAMAN'DA NOKTALADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL DEPREM BÖLGELERİNE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETİNİ ADIYAMAN'DA NOKTALADI.

İsias otel enkazına halkımız adına siyah çelenk bırakan başbakan üstel, daha sonra valilik binasına geçerek Adıyaman Valisi ve Adıyaman Başsavcısı ile görüştü.

Yürütülen ceza soruşturması hakkında detaylı bilgiler alan Başbakan Üstel daha sonra kısa bir basın topşantısı düzenledi.

Başbakan Ünal Üstel basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Adıyaman depremden en çok etkilenen illerden biri. Büyük acılar yaşadınız. Biz de yaşadık. Ortak Acılarımızı paylaşmak için buradayız.

Adıyaman’da Kıbrıs Türk halkı olarak bizler de çok büyük acılar yaşadık.

Adıyaman, Kıbrıs için bir gecede adeta “Acıyaman”a dönüşmüştür.

Buradaki İsias Otel’de yaşadığımız kayıplar, Şampiyon Meleklerimiz’i kaybetmemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir asırdır yaşadığı en büyük acılardan biridir.

O yüzden burada yürütülen ceza soruşturmaları bizler için son derece önemlidir. Adıyaman Başsavcılığı, Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile kendilerine iletilen tüm talepleri hiç zaman kaybetmeden işleme koymuş ve ceza soruşturmalarını başlatmıştır. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum.

Şunu da açıkça ifade etmek istiyorum; Biz Türk yargısına güveniyoruz. Davayı yakından takip ediyoruz. Kıbrıs Türk halkının, meclisinin ve hükümetimizin gözü kulağı bu davanın üzerindedir.

Bir başbakan olarak değil, bir baba olarak, bu evlatların sorumluluğunu ve acısını yüreğinde hisseden bir insan olarak bu davanın şahsen takipçisiyim.

Kıbrıs’ta evlatlarını yitiren ailelerimiz de, halkımız da bu davanın takipçisidirler.

Yaşananlar yeniden yaşanmasın, bu acıları yaşatanlar başkalarına da aynı acıyı yaşatmasın diyorsak, suçlular hak ettikleri cezayı çekmelidir.

İnanıyorum ki, adil bir yargılama sonucunda, suçlular hak ettikleri ibretlik cezaları mutlaka alacaklardır.

 
 
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 15, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

“Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

Devamını oku
26

Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

“Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”

Devamını oku
2728293031
12

Başbakan Ünal Üstel, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile gerçekleştirilen görüşmede, bu ay KKTC’de imzalanması planlanan anlaşma kapsamında KKTC’ye doğal gaz ulaştırılmasını öngören ve “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen doğal gaz boru hattı projesinde gelinen son aşama ile yürütülen çalışmalar ele alındı.

Devamını oku
345

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, UWW PLAJ GÜREŞİ DÜNYA SERİSİ'NDE “EN İYİ TEKNİK” ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ÖMER ÖZYILDIRIM’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Milli Takımı adına yarışarak UWW Plaj Güreşi Dünya Serisi 2. Etabı’nda erkekler kategorisinde verilen “Erkekler En İyi Teknik (Top Technique)” ödülünün sahibi olan KKTC ve Türkiye Güreş Milli Takımı sporcusu Ömer Özyıldırım ile antrenörü Celal Keleş’i kabul etti.

Devamını oku
67
89

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, MİLLİ YÜZÜCÜ DOĞUKAN ULAÇ’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Açık Su Milli Takım Seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası’nda 5 kilometre yarışını birinci tamamlayarak Türkiye şampiyonu olan ve 4-8 Ağustos tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek Avrupa Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alma hakkı kazanan

Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç’ı kabul ederek görüştü.

Devamını oku
10
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’yi kabul etti...

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’yi kabul etti...

“ Türkiye sayesinde güven ve huzur içinde yaşıyoruz”

 

Devamını oku
11121314
15161718192021
22232425262728
293012345