BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL  3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL  3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI

3 Aralık ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de bu önemli konuya dikkat çekme fırsatı elde etmiş bulunuyoruz. Bu özel günde en büyük temennim engelli kardeşlerimize karşı toplumsal farkındalığın artması ve geleceğe daha umutla bakmalarına vesile olmak adına katkı koyulmasıdır.

Ülkemizde 6 binin üzerinde engelli vatandaşımız, daha doğru bir deyişle özel gereksinimli bireyimiz bulunmaktadır. Özel gereksinimli bireylerin toplumda başkalarına ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulması oldukça önemlidir. Bu insanlarımızın yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrelerinin ve yaşadıkları toplumun da ortak sorunudur. Unutulmamalıdır ki, her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır. Özel gereksinimli bireylerimizin günlük yaşantılarında karşılaştıkları sıkıntıları en aza indirmek veya ortadan kaldırmak hükümetimiz için en öncelikli konular arasındadır. Onların her anlamda hayata katılımlarını sağlayacak, sıkıntı yaratan konularda engelleri ortadan kaldıracak düzenlemeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız birçok alanda sürmektedir. Bu bağlamda ortaya konan tüm çaba ve çalışmaları desteklediğimizin altını çizmek istiyorum. Hükümet olarak, engelli vatandaşlarımıza hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerine her türlü desteği sağlamaktayız. Geçtiğimiz günlerde buna ilişkin  yapılan yeni yardımlar engelli vatandaşlarımızın Temmuz, Kasım aylarında maaşlarına yansıtılmıştır. Aralık ayında da sözkonusu yardım devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, özel gereksinimli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne öncelik vermeye ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde toplumsal farkındalığın artmasına katkı koymak temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza tüm engellerin ortadan kalktığı bir ortam, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 2, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
12
Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

 

"HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTARAK ADANIN EN GÜZEL YOLLARINDAN BİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

 

Başbakan Ünal Üstel, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte uzun süredir devam eden ve 2012 yılında ihalesi yapılmasına rağmen bugüne kadar hayata geçirilemeyen Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda incelemelerde bulundu.

 

Devamını oku
3
Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…

Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili, Müslüman alemi için büyük bir manevi öneme sahiptir. Bu mübarek gecede, halkımızın dualarının kabul olmasını, kalplerimizin huzurla dolmasını temenni ediyorum.

 

Devamını oku
4
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ

 

Başbakan Ünal Üstel, İskoçya’da düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda 41 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci olan KKTC Taekwondo Milli Takımı sporcularını Başbakanlık Şeref Salonu’nda kabul etti.

 

Devamını oku
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345