BAŞBAKAN ERSAN SANER KAPALI MARAŞ’TA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞBAKAN ERSAN SANER KAPALI MARAŞ’TA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞBAKAN ERSAN SANER KAPALI MARAŞ’TA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞBAKAN ERSAN SANER: KIBRISTA ÇÖZÜM İKİ EŞİT EGEMEN DEVLET STATÜSÜNDE OLUR

Başbakan Ersan Saner bugün  Gazimağusa’da bir dizi  etkinliğe katıldı, Kapalı Maraşta incelemelerde bulundu.

Başbakan Saner, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile birlikte Kapalı Maraş’ı yerinde inceleyerek, Kapalı Maraşla ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı, fikir alışverişinde bulundu. İncelemeleri esnasında açıklamalarda da bulunan Başbakan Saner  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Brüksel’deBirleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres bir görüşme gerçekleştireceğini hatırlatarak Cumhurbaşkanı Tatar’a desteğinin tam olduğunu kaydetti.

Maraş konusunda hükümetin ezber bozan politikası var

Başbakan Ersan Saner, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile birlikte Kapalı Maraş’ta yaptığı incelemelerde Maraş açılım sonrası halkın kullanımında bulunan mekanların Gazimağusa Belediyesi tarafından halka kazandırılması için yürüttüğü  çalışmaları yerinde inceledi. Bu bağlamda Havuzlu bahçe diye bilinen yerde çalışmaları yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başbakan Saner daha sonra Kapalı Maraşta’ki Bilal Ağa Mescidi’nin restorasyonunu da yerinde inceledi.  Ardındanbaşbakan Saner daha sonra Halk plajı olarak kullanıma açılan bölgede de incelemelrede bulundu. Başbakan Saner orada yaptığı açıklamada Maraş açılımın 1974 yılından sonra hükümetin ezber bozan bir politikası olarak gündemde olduğunu kaydederek  KKTC sınırları içesinde bulunan Maraş’ın halkın kullanımında Avrupa İnsan Hakları Kararlarına saygılı bir şekilde halka ait bölgelerin yine halka ait kullanıma açmak adına kararlılıkla bütün çalışmaların devam edildiğini kaydetti.

500 kişilik plaj hizmete açıldı

Plajın Gazimağusa bölgesi içinde yer almasına rağmen ancak tüm Kıbrıs’ın kullanımında bir bölge olduğunu kaydeden Başbakan Ersan Saner, Maraş’taki havuzlu parkı da ziyaret ederek çalışmaları incelediklerini, ayrıca KKTC’nin en güzel sahillerinden biri olan ve 500 kişiye hizmet verebilecek Mağusa Belediyesi plajını da ziyaret ettiklerini  ve plajdaki çalışmaların tamamlanarak halkın kullanımına açıldığını görmekten duyduğu memnuniyeti de ifade etti ve bölgede ortaya konan başarılı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Arter’i kutladı.

Başbakan Saner Kıbrıs konusuna da değindiği açıklamasında  “Cumhurbaşkanımız Kıbrıs Türk halkının en son seçimlerde ortaya koyduğu iradesini temsilen orada bulunmaktadır. Bu irade de Kıbrıs’ta bir çözümün ancak iki eşit egemen devlet statüsünde olabileceğidir. 

Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’da bu konuda net ifadelerle bunu belirtmektedir. Bizler de gerek hükümet olarak gerekse Ulusal Birlik Partisi olarak Cumhurbaşkanımıza bu konuda tam destek veriyoruz.Bu platformlarda Sn Cumhurbaşkanı ile birlikte yürüyeceğimizi ifade ediyorum” dedi ve

“Kıbrıs’ta bir çözüm olacaksa bu ancak iki eşit egemen devlet statüsünde olacaktır” diye ekledi.

Anavatanın bize desteği tamdır

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs’ta Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasında bir anlaşma veya bir çözüm bulunacak olması halinde bunun iki eşit ve egemen devlet statüsünde olacağını vurgulayan Başbakan Saner, “Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ne tam desteği konusu  önceki gün Ankara’da yapmış olduğum temaslarda TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile de bir kez daha gündeme taşınmıştır ve bir kez daha teyidini almış bulunmaktayım” dedi.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 25, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

SAĞLIKTA ÖNEMLİ ADIM; YENİ MARAŞ SAĞLIK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Devamını oku
3031
Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümet, çalışma hayatı ve sağlık alanında uzun yıllardır tartışma konusu olan iki önemli konuda tarihi adımlar attı. Asgari ücrette yıllardır süregelen adaletsizlik sona erdirilirken, sosyal sigorta emeklileri ve bazı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar için ilaç katkı payı uygulaması da tamamen kaldırıldı.

 

Devamını oku
123
45678910
111213141516
Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Sosyal Konut Kura Çekimi Törenine Katıldı

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Sosyal Konut Kura Çekimi Törenine Katıldı

 

Başbakan Ünal Üstel, 1. Etap Güzelyurt Sosyal Konut Projesi için başvuran vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen kura çekim törenine katıldı.

 

Devamını oku
17
18192021222324
25262728293031
1234567