BAŞBAKAN ERSAN SANER, KARANTİNA TAKİP PLATFORMUNU SİYASİ PARTİLERİN BİLGİSİNE GETİRDİ

BAŞBAKAN ERSAN SANER, KARANTİNA TAKİP PLATFORMUNU SİYASİ PARTİLERİN BİLGİSİNE GETİRDİ

BAŞBAKAN ERSAN SANER, KARANTİNA TAKİP PLATFORMUNU SİYASİ PARTİLERİN BİLGİSİNE GETİRDİ

Bu coğrafyada ilk olma özelliği de taşıyan, akıllı telefon ve akıllı bileklik yardımı ile temaslı kişilerin veya ülkeye giriş yapan ziyaretçilerin ev ortamında karantinaya girebilmelerini sağlayacak, çeşitli ikaz ve fiziksel takip süreçlerinden oluşan “Karantina Takip Platformu” Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanları ile milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

Sunumun başında bir konuşma yapan Başbakan Ersan Saner, karantina takip platformunun ülkenin kamu maliyesine binen ciddi yükü azaltmaya dönük önemli bir proje olduğunu ve bu proje kapsamında aylık 9-10 milyona yaklaşan karantina uygulamasına dönük harcamalarda teknolojik imkanlar kullanılarak azaltılmasını öngördüğünü anlattı.

Covid -19 sürecinin daha uzun süre devam edeceğini de kaydeden Başbakan Ersan Saner bu bileklikle 7 gün 24 saat karantinada olan kişilerin takibinin yapılacağını vurguladı.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz ise mali konularda projeye ilişkin bilgi aktardı ve ülkede faal olarak hizmet veren iki GSM operatöründen ihale yoluyla teklif alındığını ve değerlendirilen teklifler sonucunda da ihaleyi Kuzey Kıbrıs Turkcell firmasının aldığını anlatarak bu konudaki diğer mali çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, sistemin tanıtımı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi ve parti başkanları ile milletvekillerinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 23, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
12
Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

 

"HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTARAK ADANIN EN GÜZEL YOLLARINDAN BİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

 

Başbakan Ünal Üstel, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte uzun süredir devam eden ve 2012 yılında ihalesi yapılmasına rağmen bugüne kadar hayata geçirilemeyen Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda incelemelerde bulundu.

 

Devamını oku
3
Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…

Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili, Müslüman alemi için büyük bir manevi öneme sahiptir. Bu mübarek gecede, halkımızın dualarının kabul olmasını, kalplerimizin huzurla dolmasını temenni ediyorum.

 

Devamını oku
4
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ

 

Başbakan Ünal Üstel, İskoçya’da düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda 41 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci olan KKTC Taekwondo Milli Takımı sporcularını Başbakanlık Şeref Salonu’nda kabul etti.

 

Devamını oku
567
8910
Başbakan Ünal Üstel, Kurudere Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

Başbakan Ünal Üstel, Kurudere Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

 

"HEDEFİMİZ, HALKIMIZIN HER BÖLGEDE GÜVENLİ VE KONFORLU ŞEKİLDE YOLCULUK YAPMASI"

 

Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte, uzun yıllardır birçok kazanın yaşandığı Kurudere Kavşağı’nda incelemelerde bulundu.

 

Devamını oku
11121314
15161718192021
22232425262728
293012345