BAŞBAKAN ERSAN SANER, İSLAM İŞBİRLİĞİ GENÇLİK FORUMU HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ERSAN SANER, İSLAM İŞBİRLİĞİ GENÇLİK FORUMU HEYETİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Ersan Saner, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) KKTC için önemli bir örgüt olduğunu ve bağlarının daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyledi.  

Başbakan Ersan Saner, İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı, merkezi İstanbul’da bulunan İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Genel Direktörü Yunus Sönmez ve Direktör Sinan Karşıyaka’yı kabul etti.  

Başbakan Saner, kabulde yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın KKTC için önemli bir örgüt olduğunu ve 1991 yılından itibaren gözlemci üye sıfatıyla toplantılara katıldıklarını kaydetti.  

İslam ülkeleri ile işbirliğinin geliştirilmesi yönünde Anavatan Türkiye ile yakın işbirliği içinde olduklarını, birçok konuda ortak çalışmalar yaptıklarını anlatan Başbakan Saner, İslam İİT toplantılarına Kıbrıs Türk Devleti sıfatıyla katıldıklarını, İslam İşbirliği Teşkilatı ile olan bağların daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.  

İslam İşbirliği Gençlik Forumu Genel Direktörü Yunus Sönmez de, geçtiğimiz 15 Kasım’da KKTC Gençlik Dairesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını anımsatarak, faaliyetleri ve gelecek projeleriyle ilgili Başbakan Ersan Saner’e bilgi aktardı.  

Kabulde, KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Gençlik Spor Koordinatörü Mithat Tekçam da yer aldı.  

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 8, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3456789
10111213141516
171819
Başbakan Ünal Üstel: “Dijital dönüşümün temel altyapısını oluşturacak stratejik bir yatırım”

Başbakan Ünal Üstel: “Dijital dönüşümün temel altyapısını oluşturacak stratejik bir yatırım”

“Hedefimiz 2027 yılı içerisinde fiber altyapıyı hanelere ve iş yerlerine ulaştırmak”

 

 

Devamını oku
20212223
24252627282930
31123456