BAŞBAKANLIK AFET- ACİL DURUM KOMİTESİ TOPLANDI

BAŞBAKANLIK AFET- ACİL DURUM KOMİTESİ TOPLANDI

BAŞBAKAN SANER, “DEVLET OLARAK KISA ZAMANDA ORGANİZE OLABİLMEK, DAHA BÜYÜK FELAKETLERİN ÖNLENMESİNE YARDIMCI OLACAKTIR"

Başbakan Ersan Saner, “Devlet olarak kısa zamanda organize olabilmek daha büyük felaketlerin önlenmesine yardımcı olacaktır" dedi.

Afetlere ve yangınlara karşı mücadelede devlet- vatandaş işbirliğinin değer ve önemine vurgu yapan Başbakan Saner, çalışmalar esnasında yetersiz kalınan noktalarda gerekirse vatandaştan da yardım alınması gerektiğini söyledi.

KKTC’de ve bölgede son zamanlarda artış gösteren orman yangınları ve afetlerle ilgili Afet - Acil Durum Yönetimi Komitesi Başbakan Ersan Saner Başkanlığı'nda toplandı.

AMCAOĞLU

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu Başbakan Saner'e çalışmalarıyla ilgili bilgi aktararak, komitenin afet-acil durumlara yönelik bir istişare gerçekleştirmekte olduğunu söyledi.

Amcaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan Karşıyaka’daki yangına ilişkin olarak tespitler yaptıklarını, aldıkları raporlar doğrultusunda eksiklerin giderilmesi için çalışmaları hızlandırdıklarını, ayrıca benzeri durumlarda daha da iyi organize olma konusunu değerlendirdiklerini anlattı.

SANER

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başbakan Ersan Saner de, geçen hafta meydana gelen orman yangını esnasında bölgede bulunduğunu, çalışmaları yakinen takip ettiğini hatırlattı.

Başbakan Saner, komitenin hızlı bir şekilde organize olarak yangının fazla büyümeden kontrol altına alınmasında büyük çaba ortaya koyduğunu gördüğünü anlattı.

Olaylara daha etkin müdahale için tüm ilgili birimlerin bir araya gelip tespitler yapmasının önemli olduğuna işaret eden Başbakan Saner, “Dev yangınlar, seller, afetlere tanıklık ediyor ve dünyada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye üzülüyoruz" dedi.

3 yıl önce yaşanan sel olayında 4 gencin yitirilmesinin acısının hala yüreklerinde olduğunu hatırlatan Başbakan Saner, önlem alma konusunda artık daha da dikkatli olmak gerektiğini vurguladı.

Afetlere ve yangınlara karşı mücadelede devlet- vatandaş işbirliğinin değerine ve önemine vurgu yapan Başbakan Saner, çalışmalar esnasında yetersiz kalınan noktalarda gerekirse vatandaştan da yardım alınması gerektiğini söyledi.  

Başbakan Saner, “Devlet olarak kısa zamanda organize olabilmek daha büyük felaketlerin önlenmesine yardımcı olacaktır” dedi.

Geçen hafta meydana gelen yangın olayında Sivil savunma ekiplerine, güvenlik güçlerine, itfaiye ekipleri ve yerel yönetimler ile duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Saner, bu yangın esnasında tankeri ile su satmaya giden bir vatandaşın yangınla beraber hemen olay yerine intikal ederek Orman Dairesi’ne yardımcı olmasından çok duygulandığını ifade etti.

Yüksek gerilim hatlarında oluşabilecek tehlikeler ve tedbirlerin de ele alınmasının önemine de dikkat çeken Başbakan Saner, çalışmaya katkı koyan herkese teşekkür etti.

Anavatan Türkiye’deki son yangın olayında yardımcı olmak üzere KKTC’den ekiplerin gönderilmesi üzerine TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yaptıkları telefon görüşmesini de aktaran Başbakan Saner, Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay’ın KKTC’yi yanlarında hissetmenin kendileri için çok önemli olduğunu söylediğini paylaştı.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 10, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

SAĞLIKTA ÖNEMLİ ADIM; YENİ MARAŞ SAĞLIK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Devamını oku
3031
Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümet, çalışma hayatı ve sağlık alanında uzun yıllardır tartışma konusu olan iki önemli konuda tarihi adımlar attı. Asgari ücrette yıllardır süregelen adaletsizlik sona erdirilirken, sosyal sigorta emeklileri ve bazı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar için ilaç katkı payı uygulaması da tamamen kaldırıldı.

 

Devamını oku
123
45678910
111213141516
Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Sosyal Konut Kura Çekimi Törenine Katıldı

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Sosyal Konut Kura Çekimi Törenine Katıldı

 

Başbakan Ünal Üstel, 1. Etap Güzelyurt Sosyal Konut Projesi için başvuran vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen kura çekim törenine katıldı.

 

Devamını oku
17
18192021222324
25262728293031
1234567