BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU TEMEL GIDA MADDELERİNİN DENETİMİNE SERALARDAN BAŞLADI

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU TEMEL GIDA MADDELERİNİN DENETİMİNE SERALARDAN BAŞLADI

 

Başbakan Faiz Sucuoğlu temel gıda maddelerinin denetimine seralardan başladı.
Başbakan Sucuoğlu bu çerçevede Alsancak Seferi Tabur Camelot Beach Safel Sebze Serası'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Sucuoğlu burada yaptığı açıklamada, fırsat buldukça üreticilerimizi ziyaret edeceğimi hangi koşullarda çalıştıklarını ve üretimin kaça mal olduğunu yerinde öğrenmeye devam edeceğim" dedi.

Süper marketlere ürünlerin kaça verildiğini takip edeceklerini vurgulayan Başbakan Faiz Sucuoğlu, " bugün Girne bölgesindeyiz.tabiki önümüzdeki süreçte başka bölgeleri de gezeceğiz . Ekonomi Bakanımız ve Tarım Bakanımız ile birlikte üretici arkadaşlarımızın sorunlarını dinledik. Kendilerinin yaşadığı sıkıntıların süper marketlere yansımasının durumunu bize çok net bir şekilde anlattılar" ifadelerini kullandı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu açıklamalarına şöyle devam etti;
Tabiki bildiğimiz şeylerdi bunlar ama daha iyi öğrenme fırsatımız olmuştur. Aynı şekilde seraları gezdik seralardaki durumu ve üretimi kendilerine kaça mal olduğunu giderlerinin neler olduğunu üretetici arkadaşlarımızdan öğrendik. Önümüzdeki süreçte geçici olarak şuanda hava koşulları nedeniyle özellikle Türkiye'de ve tabi ki ülkemizde de belli ürünlerin üretiminin veya nakliyesinin zor olması nedeniyle fiyatların geçici olarak arttığını gördük. Ama havaların ısınması ile birlikte özellikle sebze fiyatlarında düşüşlerin geçen yıllara yakın olabileceği bilgisini aldık. Dolayısı ile yararlı yerinde bir ziyaret olmuştur.

 
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 15, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
303112345
678

Hükümet, sendikaların önerdiği maddelerin dikkate alınarak, hazırlanan yeni tasarının bugün Mecliste görüşüleceğini açıkladı…

“TASARININ, GENİŞ BİR MUTABAKATLA HERKESİN ÜZERİNDE UZLAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE GEÇİRİLMESİ HEDEFİNDEYİZ”

Devamını oku
9101112
13141516

Üstel: “AB kurumlarını, Kıbrıs Türk halkının haklarına, iradesine ve eşit statüsüne saygı göstermeye davet ediyoruz"

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen son Türkiye raporunda Kıbrıs Türk halkına ilişkin değerlendirmelere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Devamını oku
1718

KKTC Başbakanı Üstel, ADF'de Kıbrıs Türkü'nün yaşadıklarını dünyaya anlattıklarını söyledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF), ülkesi açısından çok önemli ve kendileri için dünyaya açılan kapı olduğunu, Kıbrıs konusunu anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

Devamını oku
19

Başbakan Üstel Antalya Diplomasi Forumu 2026’ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu

"Antalya Diplomasi Forumu'nda verilen mesajlar ve kurulan temaslar geleceğin şekillendirilmesinde önemli rol oynayacak"

Devamını oku
202122

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL BRTK’DA KONUŞTU…

"En çok icraat yapan ve yarım kalmış projeleri tamamlayan bir hükümetiz”

“Ülkedeki siyasi istikrar ekonomik istikrarı da getiriyor”

 

Devamını oku
23242526

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Konseyi gayriresmi liderler zirvesi’ne ilişkin açıklamada bulundu.

“AB’nin Kıbrıs meselesindeki yaklaşımı samimiyetten ve adaletten uzak”

Devamını oku
2728
Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

 

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

 

Devamını oku
2930123
45678910