BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “ANAVATAN İLE BİRLİKTE EN BÜYÜK SLOGANIMIZ İKİ EŞİT DEVLETTİR”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “ANAVATAN İLE BİRLİKTE EN BÜYÜK SLOGANIMIZ İKİ EŞİT DEVLETTİR”

“Anavatan ile birlikte en büyük sloganımız iki eşit devlettir”

 

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’den adamızda bulunan TBMM-KKTC dostluk grubu Başkanı Konya AK Parti Milletvekili Orhan Erdem, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

 

Başbakan Ünal Üstel kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye ile tarihten gelen bir gönül bağları olduğunu ve ileriki dönemlerde bu bağların daha da güçlendirileceğini söyledi.

 

Başbakan Üstel,  “Biz Anavatana gönülden bağlıyız ve bu bağlılığımız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Kıbrıs’ta yaşayan vatandaşlarımızın her zaman Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olduğunu vurgulayan Üstel, karşılıklı istişarelerin ileride daha da güçlendirileceğini kaydetti.

 

Bir 50 yıl daha federasyon konuşmayacağız

 

Başbakan Ünal Üstel, gelinen noktada bir 50 yıl daha federasyonu konuşmayacaklarını, adada bağımsız iki eşit devlet statüsünü dünya tanıyana kadar bu mücadeleyi Anavatan ile birlikte sürdüreceklerini ifade etti. 

KKTC’deki ana muhalefet partisinin federasyonu savunduğuna dikkat çeken Üstel, “Biz seçim meydanlarında her zaman, Anavatan Türkiye’nin de gerek BM’de gerekse uluslararası platformlarda söylediği gibi iki egemen eşit devlet statüsüne ulaşana kadar da bunu savunacağız.

 

Başbakan Üstel konuşmasının devamında; “25 Aralık yerel seçimlerinde, halkımızdan alacağımız onay neticesinde yine sizlerle daha sıkı işbirliğine girecek ve belediyelerimizi daha da güçlendireceğiz,” dedi.

 

Önümüzdeki yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nin büyük bir zaferle çıkacağına olan inancını dile getiren Üstel, 2023 yılında ise dahaçok kardeş belediye yapılması için Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC belediyelerini daha fazla bir araya getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

Orhan Erdem: Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kıbrıs denince iktidar ve muhalefet olarak siyaset biter, birliktelik başlar.

 

Heyet adına konuşan Ak Parti Konya Milletvekili ve TBMM Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem, Selçuklu Belediyesi’nin Girne Belediyesi ile kardeş belediye olması amacıyla adada bulunduklarını ve belediye meclislerinin karar almalarının ardından protokolün devreye gireceğini söyledi.

Erdem; “bu protokoller, sadece iki belediyenin değil iki ülke arasındaki dostluğunun güçlenmesi adına önemlidir, bu kapsamda iki belediye arasında bilim, sanayi, ticaret, teknik, sanat, çevre, sağlık, spor, kültür ve turizm konularında iş birliği yapılacaktır”şeklinde konuştu.

Orhan Erdem; “her zaman söylüyoruz, KKTC’nin egemen eşit iki devlet teziyle yaptığı mücadeleyi destekliyoruz, her konuda ve mücadelede sizlerin yanındayız” dedi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kıbrıs denildği zaman iktidar ve muhalefet olarak siyasettin bittiğini, birlikteliğin başladığını ve bu anlayışla sürekli KKTC’nin yanında olacaklarını ifade eden Erdem, Ünal Üstel’in Başbakanlığı süresince KKTC’nin çok daha iyi noktalara geleceğine inandıklarını belirtti.

 

Ahmet Pekyatırmacı:Girne Belediyesi ile kardeş belediye protokolünü imzaladık

 

Kabulde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise KKTC’nin kendileri için çok önemli olduğunu, adada bağımsız, egemen bir KKTC devletinin varlığını sürdürmesi konusunda sürekli destek beyan ettiklerini dile getirdi.

Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarınıifade eden Pekyatırmacı, Girne Belediyesi ile kardeş belediye protokolüne imza koymaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 7, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
789

Üstel: “ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarındaki son duruma ve Ankara’da gerçekleştirilen temaslar sonucunda alınan yeni kararlara ilişkin açıklamada bulundu.

Devamını oku
10111213
14

Başbakan Ünal Üstel, OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Girne açıklarındaki batık alanında çalışmalarına başlayan özel donanımlı OPTIMUS PRIME gemisine çıkarak arama faaliyetlerini yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu.

Devamını oku
151617181920

ÜSTEL: “ACININ YÜKÜNÜ TAŞIYAN İNSANLARIMIZI HAK ARAMA MÜCADELESİNDE DE YALNIZ BIRAKMIYORUZ”

Başbakan Ünal Üstel, 30 Ağustos’ta meydana gelen Filo Jet gemi faciasından etkilenenler için hukuk, ikamet ve sağlık alanlarında hazırlanan düzenlemelerin hükümet tarafından geçirildiğini açıkladı.

Devamını oku
21222324252627
2829301234
567891011