BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURİYET MECLİSİ’NDE KONUŞTU…

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde söz alarak, gemi kazasında 14 kişinin hayatını kaybettiğini 14 kişinin ise arandığını belirtti ve hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Şu an hastanede tedavi gören kazazede kalmadığını aktaran Üstel, kazanın ilk anından itibaren Türkiye’nin gönderdiği iki gemiyle arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Üçüncü bir geminin de İstanbul’dan geleceğini anımsatan Üstel, geminin Pazar akşamı adada olacağını söyledi.

Kaza dışında bazı önemli düzenlemelerin komitelerden geçtiğini belirten Üstel, bugün acil olan yasalarla birlikte gemi kazası konusunun da ele alınacağını söyledi.

Kazanın ilk gününde adli soruşturmanın başladığını da kaydeden Üstel, Meclis’te kurulacak araştırma komitesinde üç UBP, iki CTP’den üye olacağını, komitenin başkanının da UBP’den olacağını belirtti.

Üstel, gündemin değişmesini değil, gerekli yasaların da geçmesini istediklerini vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin beşinci yılını doldurmak üzere olduğunu, bu sürede birçok projenin hayata geçtiğini söyledi. Üstel, hükümetin ayrıca Meclis’ten en çok yasa geçiren hükümet olduğunu da kaydetti.

İki seçimin bir arada olmasıyla seçmenin bir defa sandığa gideceğini belirten Üstel, seçimin normal tarihi olan ocak ayında yapılması halinde yerel seçimlerle arasında çok az süre olacağını, öneriyi YSK ile istişare ederek hazırladıklarını kaydetti, seçimlerin halka ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

 

 

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 10, 2026,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:
«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.

Devamını oku
30123

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından başlatılan arama çalışmaları neticesinde bir naaşa daha ulaşıldı.

Devamını oku
4
5

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından sürdürülen arama çalışmaları neticesinde bugün bir naaşa daha ulaşılmıştır.

Devamını oku
6

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde ulaşılan iki naaşın kimlik tespitine yönelik DNA çalışmaları tamamlandı.

Devamını oku
78

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURİYET MECLİSİ’NDE KONUŞTU…

“HEDEFİMİZ GENÇLERİN KÖYLERİNDE KALMALARINI SAĞLAMAK”

Devamını oku
9

ÜSTEL: “ATTIĞIMIZ HER ADIM ÜLKEMİZİN VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİNDİR”

ATEŞLİ SİLAHLAR VE PATLAYICI MADDELER YASALARINDA KARARLI ADIM

ÜSTEL: “ATTIĞIMIZ HER ADIM ÜLKEMİZİN VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİNDİR”

ŞEVKETOĞLU: “GEÇMİŞTE BİRÇOK BAŞBAKANIN UZAK DURDUĞU KONUDA ÜSTEL KARARLI BİR ADIM ATTI”

Devamını oku
10

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “OPTIMUS PRIME’IN GÖREV SÜRESİ TAMAMLANDI”

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Başçeri ile birlikte, Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından arama çalışmalarını yürüten Optimus Prime gemisinde, Derinsu Su Altı Mühendislik firması yetkilisi Okan Taktak, gemi kaptanı ve görevli personelle bir araya geldi.

Devamını oku
11
1213141516

KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLI SESİNE GÜÇ VEREN BU KARARLI DURUŞ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı’nda Kıbrıs Türk halkının haklarını savunan açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
1718

2. MİRAÇ ÇİL İLE ESİLA YALÇIN FUTBOL ANI TURNUVASINA KATILDI...

Başbakan Ünal Üstel, Tatlısu Rauf R. Denktaş Stadı’nda Miraç Çil ve Esila Yalçın anısına düzenlenen 2. Futbol Anı Turnuvası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Devamını oku
19202122232425
2627282930311
2345678