BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANI TÜMGENERAL OSMAN AYTAÇ'I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANI TÜMGENERAL OSMAN AYTAÇ'I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANI TÜMGENERAL OSMAN AYTAÇ'I KABUL ETTİ

 

Başbakan Ünal Üstel, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç'ı Başbakanlık Şeref Salonu'nda kabul  ederek görüştü.

Başbakan Ünal Üstel, kabulde yaptığı konuşmada; kökleri TMT'ye dayanan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın , şanlı tarihi ve vatan sevdasıyla her zaman sorumlulukla görevinin başında ve her daim  Kıbrıs Türk halkının güvencesi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Adada barışın teminatı olan ve Kıbrıslı Türklerin huzur ve güvenliğini sağlamak için, günümüz teknolojisi ve imkanlarıyla donatılmış her türlü vazifeyi yerine getirme kabiliyetine sahip olan GKK ve Mehmetçiğimiz her zaman güvencemiz olmuştur. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve ona bağlı her kurum ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin adadaki varlığı Kıbrıs Türk halkı için çok önemli ve vazgeçilmezdir.

Anavatandan aldığımız güç ve destek ile KKTC olarak iki egemen ve eşit uluslararası statüde, Adada iki ayrı devletin varlığı temelindeki siyasetimizden taviz vermeden yolumuza devam ederken, GKK yürüdüğümüz bu yoldaki en büyük güvencelerimizden bir tanesi olmaya devam edecektir. 20 Temmuz 1974 Barış ve Özgürlük Mücadelesi ile birlikte Anavatan Türkiye sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne barış ve huzur gelmiştir.  Ülke olarak bizim her zaman birlikte hareket ettiğimiz ülke Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’dir ve bu böyle devam edecektir. Son olarak Pile Yiğitler Yolu’nda yaşananlar ve Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen 2022 Türkiye Raporu bize hem davamızda ne kadar haklı olduğumuzu  hem de BM ve AP’nin Rum yanlısı tavrını bir kez daha göstermiştir. Gerek AP'nin Türkiye Cumhuriyeti’ni Kıbrıs'ta işgalci olarak gösteren ve federal çözümü empoze eden kararını gerekse BM’nin Pile’deki yanlı tutumu kınadığımı da belirtmek istiyorum.”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Osman Aytaç  da kabulde bir konuşma yaparak, “Türkiye Cumhuriyeti ile  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler eşsizdir. Bunun daha iyi bir örneği yoktur. Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olarak atanmaktan dolayı son derece gururluyum” şeklinde konuştu.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 18, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AP BAŞKANININ TERÖRÜ ÖVMESİ AÇIK BİR SKANDAL VE AKIL TUTULMASIDIR”

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın Kıbrıs Türk halkının hafızasında şiddet ve acıyla yer etmiş EOKA’ya ilişkin övgü dolu ifadelerine sert tepki gösterdi. Üstel, açıklamasında söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu ve tarihsel gerçekleri çarpıttığını vurguladı.

Devamını oku
20

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “SÖZ KONUSU OLAN KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞIDIR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başbakan Ünal Üstel, son günlerde Kıbrıs Türk halkına yönelik tehdit içeren söylem ve gelişmelere dikkat çekerek, bu tablo karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Devamını oku
2122

HÜKÜMETTEN EKONOMİYE CAN VERECEK MİLYARLARCA LİRALIK DESTEK

Başbakan Ünal Üstel, istihdamdan tarıma, hayvancılıktan sanayiye kadar birçok alanda üretimi artırmayı, çalışanı korumayı ve ekonomiyi büyütmeyi hedefleyen kapsamlı adımları kamuoyuyla paylaştı.

Devamını oku
232425

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “1821’DEN 1963’E UZANAN ZİHNİYET AYNI ZİHNİYETTİR”

Başbakan Ünal Üstel, Rum yönetimi Başkanı Hristotudilis'in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Devamını oku
26

Üstel: "Sporun birleştirici ve tanıtıcı gücüne inanıyoruz.”

KKTC’de düzenlenecek Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası öncesi sporculardan oluşan heyet, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Devamını oku
27

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI SÜREN GİRNE-ÇATALKÖY YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR, HAZİRAN ORTASINDA TAMAMLANACAK”

Devamını oku
2829
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

 

"ANAVATAN TÜRKİYE'NİN VE TÜRK ASKERİNİN ADADAN AYRILMASI HAYAL DAHİ EDİLEMEZ”

 

Devamını oku
303112345