BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, HÜKÜMET ORTAKLARI İLE BİRLİKTE BUGÜN ANKARA'YA RESMİ BİR ÇALIŞMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, HÜKÜMET ORTAKLARI İLE BİRLİKTE BUGÜN ANKARA'YA RESMİ BİR ÇALIŞMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Başbakan Ünal Üstel, hükümet ortakları Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte bugün Ankara'ya resmi bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

ANKARA'DA DEVAM EDEN ORTAK PROJELER GÖRÜŞÜLECEK

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'la bir araya gelecek olan Başbakan Ünal Üstel ve heyetinin Ankara'da, devam etmekte olan projelerle ilgili birtakım çalışma toplantıları gerçekleştirmesi planlanıyor.

Başbakan Ünal Üstel, ziyareti öncesi, hem Ankara temasları hem de güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ünal Üstel,

"Karşılıklı sevgiye, saygıya, güvene ve işbirliğine dayanan KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti ilişkilerini hükümet olarak en üst seviyede sürdürmeye devam ediyoruz. İşbirliğimize dayalı gerçekleştirilmiş pek çok projenin yanında halen devam etmekte olan da pek çok ortak projemiz var.

Ankara ziyaretimizde, devam etmekte olan projelerle ilgili çalışma toplantılarımız olacak. Toplantılarımızda, ekonomi, ulaştırma, eğitim, turizm ve tarım gibi konu başlıklarındaki süreçleri ele alacak ve gerekli koordinasyon çalışmalarını birlikte yapacağız" dedi.

Ülkedeki güncel konulara ilişkin de açıklama yapan Başbakan Ünal Üstel, "Ülkemizde bulunan bir eğitim kurumunda başlatılan ve yürütülmekte olan soruşturmaları yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Ancak tüm bunlardan bağımsız olarak şunu da açıkça vurgulamak istiyorum; ülkemizde bulunan yerli ya da yabancı kurumların faaliyetlerinin güvenlik boyutu da bizim için her şeyden önemlidir.

Bu ülkede, kim ya da kimler tarafından yapılırsa yapılsın insan kaçakçılığı gibi faaliyetlere de asla göz yummayacağız. Halkımızı, sınırlarımızı ve güvenliğimizi tehdit eden kimseyi affetmeyiz.

Dünya listelerine girmeyi başaran çok iyi okullarımızın marka değerine de gölge düşürmektedir. Hiç bir hatanın onların imajına zarar vermesine de izin vermeyeceğiz. Herkes şunu bilmelidir ki, tüm süreçler tamamlandığında, üniversite sektörümüz eskisinden çok daha güçlü ve nitelikli şekilde yoluna devam edecektir. Üniversite sektörümüzde sadece tabeladan ibaret üniversitelere yer yoktur. Kötü örnekler, dünya listelerine girmeyi başaran çok iyi okullarımızın marka değerine de gölge düşürmektedir. Hiç bir hatanın onların imajına zarar vermesine de izin vermeyeceğiz. Herkes şunu bilmelidir ki, tüm süreçler tamamlandığında, üniversite sektörümüz eskisinden çok daha güçlü ve nitelikli şekilde yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 28, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
456

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“HÜKÜMETİN İSTİKRARLI DURUŞU VE ANAVATAN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İMZALANAN MALİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇERÇEVESİNDE UZUN ZAMAN ÖZLENEN YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİ”

Devamını oku
78910
11121314

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, “BİRLİKTE ÜRETİYORUZ" ETKİNLİĞİNE KATILDI…

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE KARŞI VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ”

Devamını oku
15

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

Devamını oku
1617

Üstel: “KKTC’nin TDT Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı düzeyinde temsili dış politikamızın başarısıdır

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilmesinin, hükümetin Türkiye’nin desteğiyle son dört yılda yürüttüğü aktif, kararlı ve vizyoner dış politikanın sonucu olduğunu belirtti.

Devamını oku
181920212223
Başbakan Ünal Üstel Güzelyurt Yeni Devlet Hastanesi ve Cypfruvex’teki soğuk hava deposu tesisinde incelemelerde bulundu...

Başbakan Ünal Üstel Güzelyurt Yeni Devlet Hastanesi ve Cypfruvex’teki soğuk hava deposu tesisinde incelemelerde bulundu...

Projede gelinen son aşama hakkında bilgi alan Üstel, hastanenin kısa süre içerisinde halkın hizmetine sunulacağını söyledi

 

Devamını oku
24
Başbakan Ünal Üstel, Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini kutladı

Başbakan Ünal Üstel, Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini kutladı

Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Olağanüstü Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Reşat Akar ve yeni yönetimde görev alanları kutladı.

 

Devamını oku
25
Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

 

 “Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

 

Devamını oku
262728293031
1234567