BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMET ORTAKLARI İLE BİRLİKTE TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ İLE CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMET ORTAKLARI İLE BİRLİKTE TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ İLE CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

BAŞBAKAN ÜSTEL: KKTC İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ SARSILMAZ BAĞLARIMIZI TEYİT ETTİK

“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ; TÜM PROJELERİ SEÇİMLERİN YAPILACAĞI 2027 YILINA KADAR GERÇEKLEŞTİRMEKTİR”

“NARENCİYE KONUSUNU ÇÖZMEYE YÖNELİK YENİ ADIMLAR ATTIK”

“GÜZELYURT BÖLGESİNE 40 BİN TONLUK SOĞUK HAVA SU DEPOSU YAPILACAK”

“GEÇİTKÖY HALKININ YAŞADIĞI MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN DESTEK SÖZÜMÜZÜ ALDIK”

“TÜRKİYE İLE SİYASİ İSTİKRAR NOKTASINDA HEMFİKİRİZ”

Başbakan Ünal Üstel görüşmeyi değerlendirdi ve şunları söyledi:

“Hükümetimizi kurduğumuz günden bugüne, Anavatan Türkiye ile olan karşılıklı sevgi, saygı, güven ve işbirliğine dayalı ilişkilerimizi en üst seviyede yürütüyoruz. Yaptığımız ziyarette de bir kez daha KKTC ile Türkiye arasındaki sarsılmaz bağlarımızı teyit ettik. Türkiye'nin gerek halkımıza gerekse hükümetimize verdiği açık destek bizi mutlu etmiştir.

Anavatan Türkiye ile KKTC arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilen görüşmemizde; ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak pek çok farklı başlıkta devam eden projelerimizi ele alma fırsatı bulduk. Oldukça verimli geçen ve 2 saati aşkın süre devam eden görüşmemizde, ülkelerimiz arasındaki siyasi ve ekonomik gelişmeleri tüm boyutlarıyla değerlendirdik.

Görüşmemizde, ülkemizde bu yıl yaşanan narenciye sorunu ile ilgili de yapılan girişimlere ek olarak yeni adımlar atılması noktasında mutabık kaldık. Adamıza kısa bir süre içerisinde gelecek teknik heyetlerin çalışmalarını tamamlaması ile birlikte narenciyecilerimizin mağduriyetini de ortadan kaldıracağız.

Aynı zamanda, bu yıl yaşanan sıkıntıların bir kez daha yaşanmaması adına Güzelyurt Bölgesi'ne 40 bin tonluk bir soğuk hava deposu yapılması yönünde de bir uzlaşıya varmış durumdayız.

Bu yıl yaşanan sel felaketinden etkilenen Geçitköy halkının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için de her kötü günde yanımızda olan kadirşinas Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bize tam destek sözü vermiştir. Halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum.

2024 yılında ülkemizin gelişimine yönelik son derece önemi ve vizyoner adımlar atacağımızı ortaya koymuştuk. Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında Türkiye'nin desteğini hissetmek son derece önemlidir. Bu projelerin hayata geçmesi için proje ve finansmanın yanında en temel unsurun siyasi istikrar olduğu da aşikardır. Bu konuda da hemfikiriz. İstikrarlı şekilde yolumuza devam ediyoruz. En büyük hedefimiz ortaya koyduğumuz tüm projeleri seçimlerin yapılacağı 2027 yılına kadar gerçekleştirmektir.

Bu vesileyle misafirperverliklerinden dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a teşekkürlerimi sunuyorum.”

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 29, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
12
Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

 

"HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTARAK ADANIN EN GÜZEL YOLLARINDAN BİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

 

Başbakan Ünal Üstel, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte uzun süredir devam eden ve 2012 yılında ihalesi yapılmasına rağmen bugüne kadar hayata geçirilemeyen Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda incelemelerde bulundu.

 

Devamını oku
3
Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…

Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili, Müslüman alemi için büyük bir manevi öneme sahiptir. Bu mübarek gecede, halkımızın dualarının kabul olmasını, kalplerimizin huzurla dolmasını temenni ediyorum.

 

Devamını oku
4
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ

 

Başbakan Ünal Üstel, İskoçya’da düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda 41 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci olan KKTC Taekwondo Milli Takımı sporcularını Başbakanlık Şeref Salonu’nda kabul etti.

 

Devamını oku
567
8910
Başbakan Ünal Üstel, Kurudere Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

Başbakan Ünal Üstel, Kurudere Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

 

"HEDEFİMİZ, HALKIMIZIN HER BÖLGEDE GÜVENLİ VE KONFORLU ŞEKİLDE YOLCULUK YAPMASI"

 

Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte, uzun yıllardır birçok kazanın yaşandığı Kurudere Kavşağı’nda incelemelerde bulundu.

 

Devamını oku
11121314
15161718192021
22232425262728
293012345