BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC’YE YÖNELİK TÜRKİYE EXİMBANK KREDİLERİ TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC’YE YÖNELİK TÜRKİYE EXİMBANK KREDİLERİ TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC’YE YÖNELİK TÜRKİYE EXİMBANK KREDİLERİ TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

 

Başbakan Ünal Üstel, 2020 yılında ortaya çıkan pandemi süreci ve buna bağlı sıkıntılara işaret ederek, ekonominin ihtiyaç duyduğu tedbirler için çalıştıklarını belirtti.

Başbakan Üstel, ekonominin ihtiyaç duyduğu ve benzer durumların yaşanmaması için Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte, İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü çerçevesinde bazı eylem planlarının hayata geçmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Başbakan Üstel, 2020’deki Covid-19 salgını, buna bağlı ekonomik daralma, yüksek enflasyon ve son olarak da Rusya – Ukrayna savaşına bağlı olarak KKTC ekonomisinin her gün küçülmeye başladığını söyledi.

Bu küçülmeyi durdurmak için düşük faiz destekli kredi paketleriyle, üretimde söz sahibi olan kesimlerin nefes almasını sağladıklarını vurgulayarak, bu kapsamda 600 civarı işyerine yaklaşık 1 buçuk milyar civarında bir finansman sağlandığını belirtti.

Piyasanın daha da hareketlenmesi için, dün yeni bir eylem planı daha açıkladıklarını anımsatan Başbakan Üstel, küçük işletmeler için 140 milyonluk kredi fonu ve işletmelere de 6 ay ödemesiz düşük faizli krediler sağlanacağını söyledi.

Pandemi şartlarının üretimin önemini gözler önüne serdiğine de işaret eden Başbakan, bunun yanı sıra ihracatın şart olduğunu, ambargolar altında olunmasına karşın Türkiye ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile zorlukların aşılmasına çalışıldığını anlattı.

Başbakan Üstel, sanayi ve turizmin hareket kabiliyetini artırmak için Türkiye Eximbank kredilerinin KKTC’de de aynı koşullarda kullanılmasının sağlanmasının önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Başbakan Üstel, ülkenin lokomotif sektörleri olan turizm ve eğitimin yanı sıra Eximbank kredileri ile ihracatın da artırılacağını, daralan ekonominin istenilen noktaya taşınacağını belirtti.

Başbakan Üstel toplantının sonuçlarının ve kredilerin kullanılmasının yakından takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından sektör temsilcileri ile Türkiye Eximbank yetkilileri arasında toplantılara geçildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 28, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345