BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ  100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal kurtuluş savaşının zaferle taçlandığı günün 100. yıl dönümünü Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile aynı duygu birliği içerisinde gururla, onurla ve coşkuyla idrak etmekteyiz.

Hiç şüphesiz ki şanlı Türk tarihi zaferlerle doludur. 30 Ağustos tarihi, Türk Milletinin olağan üstü gayret ve gücünü tüm dünyaya göstermiş olması açısından büyük bir öneme sahiptir.  30 Ağustos Zaferi’nin 100.yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşamaktayız. 30 Ağustos zaferi tarih boyunca bizlere de var olma mücadelemizde örnek teşkil etmiştir. 30 Ağustos Anavatanımızda olduğu gibi ülkemizde de milli bir bayram olarak her yıl büyük bir coşku içerisinde kutlanmaktadır. Bu önemli günün çoşkusunu yaşamaktan öte, Türk Milletinin ne zorluklara göğüs gererek bugünlere geldiğinin hatırlanması ve genç nesillere de bunun aktarılması açısından da üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, ulusal benliği kurtarmak adına Atatürk önderliğindeki Türk Ordusuyla, kadınıyla, çocuğuyla, topyekûn verilen bir savaşta Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür. Vatan topraklarını işgal eden yabancı güçler, bundan 100 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman askerlerinden asla unutamayacakları büyük bir ders almışlardır.

30 Ağustos 1922 tarihi, Türkiye'nin bağımsızlığını, egemenliğini ve bütünlüğünü sağlamada en önemli başlangıç noktasıdır. Bu zaferle birlikte vatan toprakları işgalden kurtulmuş, Türk milletinin önünde yepyeni ufuklar açılmıştır. Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inancını, iradesini ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği bu zafer, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır.

Türkiye Cumhuriyeti tarihten aldığı cesaret ve azimle, geçmişte yaşanan zorlukların bilinciyle, Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda güçlü adımlarla ilerlemeye devam etmiş, çağdaşlaşma ve demokratikleşme yolunda çok büyük bir yol katetmiş ve bugün refah seviyesi yüksek, her alanda dünya devletleri ile rekabet edebilen güçlü bir devlet konumuna gelmeyi başarmıştır.  

Bu anlamlı günde Anavatan Türkiye ile aynı duygu birliğiyle, Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunarken, canlarını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anar, Tüm Türk Ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutlarım.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 29, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

“Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

Devamını oku
26

Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

“Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”

Devamını oku
2728293031
12

Başbakan Ünal Üstel, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile gerçekleştirilen görüşmede, bu ay KKTC’de imzalanması planlanan anlaşma kapsamında KKTC’ye doğal gaz ulaştırılmasını öngören ve “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen doğal gaz boru hattı projesinde gelinen son aşama ile yürütülen çalışmalar ele alındı.

Devamını oku
345

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, UWW PLAJ GÜREŞİ DÜNYA SERİSİ'NDE “EN İYİ TEKNİK” ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ÖMER ÖZYILDIRIM’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Milli Takımı adına yarışarak UWW Plaj Güreşi Dünya Serisi 2. Etabı’nda erkekler kategorisinde verilen “Erkekler En İyi Teknik (Top Technique)” ödülünün sahibi olan KKTC ve Türkiye Güreş Milli Takımı sporcusu Ömer Özyıldırım ile antrenörü Celal Keleş’i kabul etti.

Devamını oku
67
89

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, MİLLİ YÜZÜCÜ DOĞUKAN ULAÇ’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Açık Su Milli Takım Seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası’nda 5 kilometre yarışını birinci tamamlayarak Türkiye şampiyonu olan ve 4-8 Ağustos tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek Avrupa Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alma hakkı kazanan

Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç’ı kabul ederek görüştü.

Devamını oku
1011121314
15

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu ve Muhalefete Seslendi...

“Hodri meydan! Tarih belirleyelim 2 seçimi bir arada yapalım”

Devamını oku
1617

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, DÜNYA BUDO KUPASI ŞAMPİYONLARINI KABUL ETTİ…

Başbakan Ünal Üstel, 2026 Dünya Budo Kupası’nda Bayanlar Hyong/Kata disiplininde şampiyonluk elde eden KKTC Taekwondo Federasyonu sporcuları ve antrenörlerini kabul etti. Kabulde Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı İlgen Bağcıer de hazır bulundu.

Devamını oku
18192021
222324
Üstel: “Önceliğimiz yeni tavizler vermek değil; devletimizi güçlendirmektir"

Üstel: “Önceliğimiz yeni tavizler vermek değil; devletimizi güçlendirmektir"

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkının devleti, toprağı ve egemenliğinin pazarlık konusu olmadığını vurguladı.

 

 

Devamını oku
25262728
293012345