BAŞBAKAN ERSAN SANER, POLİS TEŞKİLATI’NIN 57’NCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ VE POLİS GÜNÜ NEDENİYLE DÜZENLENEN RESEPSİYONA KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER, POLİS TEŞKİLATI’NIN 57’NCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ VE POLİS GÜNÜ NEDENİYLE DÜZENLENEN RESEPSİYONA KATILDI

BAŞBAKAN SANER: “TC İLE İMZALANAN 2021 MALİ VE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA AÇIKLANAN KATKILARDAN 5 MİLYON TL’LİK BİR KAYNAK POLİS TEŞKİLATINA AKTARILDI” 

Başbakan Ersan Saner de, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan 2021 Mali ve İş Birliği Protokolü kapsamında açıklanan katkılardan 5 milyon TL’lik bir kaynağın  Polis Teşkilatına aktarıldığını  açıkladı. 

Polis Teşkilatı’nın 57’nci kuruluş yıl dönümü ve 30 Haziran Polis Günü çerçevesinde, dün akşam, Polis Genel Müdürlüğünün bahçesinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Ersan Saner, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, 28’inci Tümen Komutanı Tuğgeneral Taner Uysal, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, GKK Yardımcısı Tuğgeneral İbrahim Dağman, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Balta, bazı siyasi parti temsilcileri  ile diğer askeri ve sivil yetkililer de katıldı. 


Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Saner ve Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından resepsiyon, müzik dinletisi, halk dansları gösterisi ve Polis tanıtım film gösterisi ile devam etti. 



BAŞBAKAN SANER: “MALİ PROTOKOL KAPSAMINDA 5 MİLYON TL’LİK BİR KAYNAK POLİSE AKTARILDI” 
Başbakan Ersan Saner, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 1964 yılında kurulan Polis Teşkilatı’nın bugün daha güçlü olarak halka hizmet verdiğini ifade ederek, ülkedeki huzur ve asayişin sağlanmasında polisin önemli bir görev yürüttüğünü söyledi. 
Saner, Polis Teşkilatının, personelden araç alımına, bina ve benzeri konularda bir takım ihtiyaçları olduğuna işaret ederek, bu ihtiyaçların karşılanmasında hükümetin her zaman polisin yanında yer aldığını ve yer almaya devam edeceğini söyledi. 
Başbakan Saner, değişen koşullar ışığında, Polis Teşkilatı’na ilişkin mevcut yasalarda ve tüzüklerde değişikliğe ihtiyaç olduğuna da dikkat çekerek, hükümet ve Meclis olarak gerekli düzenlemelerin yapılması için her türlü özveriyi ortaya koyduklarını söyledi. 
Başbakan Saner, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan  2021 Mali ve İş Birliği Protokolü kapsamında açıklanan katkılardan 5 milyon TL’lik bir kaynağın da polise aktarıldığını açıkladı. 


 

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 1, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829301
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL  ESKİ ERCAN HAVALİMANI’NDA DÜZENLENEN TEKNOFEST KKTC’Yİ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ESKİ ERCAN HAVALİMANI’NDA DÜZENLENEN TEKNOFEST KKTC’Yİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Ünal Üstel "Kıbrıs Türk halkının gurur günü. Çünkü burada bir tarih yazılıyor"

Devamını oku
23
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI YERLEŞKESİ VE CUMHURİYET MECLİSİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI YERLEŞKESİ VE CUMHURİYET MECLİSİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Ünal Üstel, Yeni Meclis ve Cumhurbaşkanlığı binalarının halkın, devletin ve egemenliğin mührü olduğunu belirtti.

Devamını oku
4
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TEKNOFEST KKTC’NİN KAPANIŞ ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TEKNOFEST KKTC’NİN KAPANIŞ ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

Başbakan Ünal Üstel “Asla vazgeçmeyin, bilgiye ve bilime sarılın, cesur olun, gelecek sizindir” 

Devamını oku
567
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE KARARLILIKLA İLERLİYORUZ

Devamını oku
89
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL SANATÇI HÜLYA AVŞAR’I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL SANATÇI HÜLYA AVŞAR’I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “KKTC, ULUSLARARASI SPOR ORGANİZASYONLARINI HAKKIYLA YAPABİLECEK KAPASİTEDE OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA İSPATLAMIŞTIR”

Devamını oku
1011
12
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Başbakan Ünal Üstel: “Engellilik bir kusur değil, birlikte daha güçlü bir toplum olma sebebidir”

Devamını oku
13141516
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “ADAKIBRIS” PROJESİNİN İSTANBUL’DA YAPILAN LANSMANINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “ADAKIBRIS” PROJESİNİN İSTANBUL’DA YAPILAN LANSMANINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KKTC, İZOLASYONLARA RAĞMEN KARARLILIKLA YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Devamını oku
1718
19202122232425
2627282930311
2345678