BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Ada'da huzuru bozmak ve iki toplum arasında düşmanlığı daha da körüklemek üzere yeni adımlar atmakta olduğunu gözlemlemekteyiz.
Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan PYD'ye güney Kıbrıs’ta temsilcilik açma izni veren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, terör yanlısı bir tutumla, yasadışı faaliyetlere zemin hazırlamaya başlamıştır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü ve kararlılığını hafife alanlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC her türlü terör faaliyetine gereken dersi verebilecek güçte ve kararlılıktadır.
1963-74 yılları arasında Kıbrıs Türklerine yönelik silahlı terör eylemleri ile tarihe geçenlerin, şimdi de teröre yataklık eden bir çok faaliyete imza atması şaşırtıcı olmamakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında kopmaz bağlarla yaratılan tarihsel güç birliğini göz ardı ettiği anlaşılmaktadır.
Eli kanlı bu cinayet şebekesine ofis açtırarak faaliyet serbestisi vermesi, Rum Yönetimi'nin terörü besleyen geçmişinde yeni bir sayfadır.
Bilinmelidir ki Avrupa Birliği üyesi de olan GKRY, bu girişimi ile gerek Ada üzerinde gerekse de bölgesel huzuru tehlikeye atmaktadır.
Bu nedenle, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni, terörü destekleyen adımlardan vazgeçmeye, Türkiye ve KKTC'nin ortak gücünü sınamamaya davet ediyoruz.

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 21, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:
«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.

Devamını oku
30123

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından başlatılan arama çalışmaları neticesinde bir naaşa daha ulaşıldı.

Devamını oku
4
5

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından sürdürülen arama çalışmaları neticesinde bugün bir naaşa daha ulaşılmıştır.

Devamını oku
6

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde ulaşılan iki naaşın kimlik tespitine yönelik DNA çalışmaları tamamlandı.

 

Devamını oku
7891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678