BAŞBAKANLIK AÇIKLAMA

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMA


Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketi sonrasında Adıyaman’daki İsias Otel enkazında yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları neticesinde KKTC kafilesinde bulunan çocuklarımızdan birinin daha naaşına ulaşmış bulunuyoruz. Kardeşimize Allah’tan rahmet tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor.

Yaşanan bu kayıplarla Adıyaman’daki KKTC vatandaşı kayıp sayımız 25’e yükselmiştir. Türkiye geneli kayıp sayımız 38, arama çalışmaları devam eden kişi sayımız ise 10'dur.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 10, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL:  “AP BAŞKANININ TERÖRÜ ÖVMESİ AÇIK BİR SKANDAL VE AKIL TUTULMASIDIR”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AP BAŞKANININ TERÖRÜ ÖVMESİ AÇIK BİR SKANDAL VE AKIL TUTULMASIDIR”

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın Kıbrıs Türk halkının hafızasında şiddet ve acıyla yer etmiş EOKA’ya ilişkin övgü dolu ifadelerine sert tepki gösterdi. Üstel, açıklamasında söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu ve tarihsel gerçekleri çarpıttığını vurguladı.

 

Devamını oku
20
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL:      “SÖZ KONUSU OLAN KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞIDIR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL:    “SÖZ KONUSU OLAN KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞIDIR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başbakan Ünal Üstel, son günlerde Kıbrıs Türk halkına yönelik tehdit içeren söylem ve gelişmelere dikkat çekerek, bu tablo karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

 

 

Devamını oku
2122
HÜKÜMETTEN EKONOMİYE CAN VERECEK MİLYARLARCA LİRALIK DESTEK

HÜKÜMETTEN EKONOMİYE CAN VERECEK MİLYARLARCA LİRALIK DESTEK

Başbakan Ünal Üstel, istihdamdan tarıma, hayvancılıktan sanayiye kadar birçok alanda üretimi artırmayı, çalışanı korumayı ve ekonomiyi büyütmeyi hedefleyen kapsamlı adımları kamuoyuyla paylaştı.

 

Devamını oku
23242526272829
303112345