BAŞBAKANLIK İLE EÖP ARASINDA KARA SINIR KAPILARININ İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI

BAŞBAKANLIK İLE EÖP ARASINDA KARA SINIR KAPILARININ İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI

Başbakan Üstel: “Ülkemiz için iyi bir dönem olacak”

Çağıner: “EÖP olarak Başbakan'ın ortaya koyduğu iradeyi takdir ediyoruz”

Başbakanlık ile Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kara sınır kapılarındaki hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik protokol imzalandı.

Başbakan Ünal Üstel, kara sınır kapılarındaki hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik protokolün “iyi bir çalışma olacağını ve ülke için yeni bir dönem olacağını” söyledi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Ünal Üstel’in talimatlarıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kara sınır kapılarında araç ve yaya geçişlerinde yaşanılan sıkışıklığı gidermeye yönelik başlatılan çalışmaların kısa sürede tamamlandı.

Başbakanlık ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği tarafından oluşturulan Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) arasında kara sınır kapılarındaki hizmetlerin çağdaş ölçülere uygun olarak yönetilmesi ve sürdürülmesi amacıyla protokol imzalandı.

Protokole, Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Tugay Deniz, Kıbrıs Türk Sanayi Odası As Başkanı Mustafa Ersözlü, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner imza koydu.

Başbakan Ünal Üstel, Ekonomik Örgütler Platformu heyetini Meclis’te kabul ederek görüştü. Kabulün ardından protokol imzalandı.

- “Devlet-özel sektör dayanışmasının güzel bir örneğinin ortaya çıktı”

Başbakan Ünal Üstel, protokol imzalanmadan önce yaptığı açıklamada, Ekonomik Örgütler Platformunun hükümetin çağrılarına “hızlı cevap vererek ve hızlı çalışma başlattığını” belirterek, EÖP’ye teşekkür etti.

Kara sınır kapılarıyla ilgili oluşturulan Meclis Komitesinin başına, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı döneminde bu konuda çalışma başlatan UBP Milletvekili Resmiye Canaltay’ın getirildiğini, Komite ve EÖP’ün kısa zamanda “güzel bir çalışma” yaptığını ifade eden Başbakan Üstel, “Devlet-özel sektör dayanışmasının güzel bir örneğinin ortaya çıktığını” söyledi.

Başbakan Üstel, komite üyeleri ile birlikte kara sınır kapılarına yaptığı ziyaretlerde eksiklileri yerinde tespit ettiklerini ifade ederek, herkesin beklentisinin, kara sınır kapılarındaki geçişleri rahatlamak olduğunu kaydetti.

Resmiye Canaltay başkanlığındaki Meclis komitesine ve Ekonomik Örgütler Platformu'na çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başbakan Üstel, “Ülkemiz için iyi bir dönem olacak, iyi bir çalışma olacak, iyi bir ilk adım olacak” dedi.

Başbakan Üstel, ekonominin “zor” günlerden geçtiği bu günlerde kara sınır kapılarındaki geçişleri rahatlatmanın iç piyasaya katkı sağlayacağına ve devlet özel sektör dayanışmasının gelecek dönemde yeni projelere vesile olacağına inandığını da belirtti.

-“Sendikalar Meclisi çalıştırmamak için elinden geleni yapıyor”

Başbakan Ünal Üstel, sendikaların, çalışanların ek mesailerinin ödenmemesi gerekçesiyle ek mesaiye kalmama eylemine de değinerek, “Ülke ekonomik olarak bu kadar zor günlerden geçerken ve önemli yasalar Meclis’te görüşülürken sendikaların Meclis'i çalıştırmamasının anlaşılır bir yanı olmadığını” söyledi.

Sendikaların üyelerinin haklarını korumasının doğal olduğunu ancak, ülkeye dinamizm getirecek önemli yasa tasarıları Meclis’te görüşülürken stenografların ek mesai yapmama eylemi nedeniyle Meclis toplantısının yarım kaldığını belirten Başbakan Üstel, “Sendikalar, Meclis'i çalıştırmamak için elinden geleni yapıyor” diyerek, herkesi “daha sorumlu davranmaya” davet etti.

-Çağıner: “Başbakan'ın ortaya koyduğu iradeyi takdir ediyoruz”

Ekonomik Örgütler Platformu adına konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner de, EÖP olarak Başbakan Üstel’in ortaya koyduğu iradeyi ve hükümetin kara sınır kapılarının iyileştirilme çabasını EÖP olarak takdir ettiklerini söyledi. Çağıner, “EÖP’ü oluşturan dört birlik olarak böyle bir iyileştirmenin içerisinde yer alarak, taşın altına ellerini koyduklarını” kaydetti.

Çağıner, “Ülkeye yakışan bir şekilde ve hizmet verme kapasitesi artırılmış sınır kapıların oluşturulması amacıyla EÖP olarak bu işe başladıklarını” belirterek, “Çok kısa süre içerisinde öncelikle teknolojik sıkıntıları çözüp, sonra da görsel anlamda iyileştirmeleri ve daha fazla ve daha rahat hizmet verebilecek kara sınır kapıları oluşturmak için çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

Fiziksel yapılandırmalar nedeniyle Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin başı çektiğini, diğer birliklerin de vizyonlarını ortaya koyacağını ifade eden Çağıner, “Kısa sürede ülkeye yakışır şekilde kara sınır kapılarının devreye sokulacağını” söyledi. “EÖP, kara sınır kapılarında dört dörtlük hizmet verebilecek alt yapıyı yapmayı, Başbakan Üstel’in ortaya koyduğu iradeyi sahiplenerek devreye girdi” diyen Çağıner, “Böylece ticaret hacmimizi artıracağımızı umuyoruz” dedi. Çağıner protokolün ülke için hayırlı olmasını diledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 20, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AP BAŞKANININ TERÖRÜ ÖVMESİ AÇIK BİR SKANDAL VE AKIL TUTULMASIDIR”

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın Kıbrıs Türk halkının hafızasında şiddet ve acıyla yer etmiş EOKA’ya ilişkin övgü dolu ifadelerine sert tepki gösterdi. Üstel, açıklamasında söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu ve tarihsel gerçekleri çarpıttığını vurguladı.

Devamını oku
20

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “SÖZ KONUSU OLAN KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞIDIR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başbakan Ünal Üstel, son günlerde Kıbrıs Türk halkına yönelik tehdit içeren söylem ve gelişmelere dikkat çekerek, bu tablo karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Devamını oku
2122

HÜKÜMETTEN EKONOMİYE CAN VERECEK MİLYARLARCA LİRALIK DESTEK

Başbakan Ünal Üstel, istihdamdan tarıma, hayvancılıktan sanayiye kadar birçok alanda üretimi artırmayı, çalışanı korumayı ve ekonomiyi büyütmeyi hedefleyen kapsamlı adımları kamuoyuyla paylaştı.

Devamını oku
232425

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “1821’DEN 1963’E UZANAN ZİHNİYET AYNI ZİHNİYETTİR”

Başbakan Ünal Üstel, Rum yönetimi Başkanı Hristotudilis'in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Devamını oku
26

Üstel: "Sporun birleştirici ve tanıtıcı gücüne inanıyoruz.”

KKTC’de düzenlenecek Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası öncesi sporculardan oluşan heyet, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Devamını oku
27

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI SÜREN GİRNE-ÇATALKÖY YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR, HAZİRAN ORTASINDA TAMAMLANACAK”

Devamını oku
2829
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

 

"ANAVATAN TÜRKİYE'NİN VE TÜRK ASKERİNİN ADADAN AYRILMASI HAYAL DAHİ EDİLEMEZ”

 

Devamını oku
303112345